Телефонен разговор между президентите на САЩ и Франция Доналд Тръмп

...
Телефонен разговор между президентите на САЩ и Франция Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп и Макрон провели ужасен телефонен разговор за търговията и миграцията

Телефонен диалог сред президентите на Съединени американски щати и Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон по въпросите на търговията и миграцията е минал „ ужасяващо “, откакто френският държавен глава е отправил директни рецензии към политиката на Вашингтон , написа Politico, като се базира на информация от CNN, появила се в понеделник.
Двамата са говорили предишния четвъртък в същия ден, в който Съединени американски щати оповестиха решението си да вдигнат вносните мита за стомана и алуминий, в това число и от Европейския съюз, Мексико и Канада.
„ Много зле. Беше извънредно “, е декларирал неназован източник пред американския ефирен канал. „ Макрон си мислеше, че може да приказва искрено поради положителните им връзки. Но Тръмп не може да понася да го подлагат на критика по този начин “.
Въпреки затрудненията в последно време, разяснява Politico, двамата построиха близко другарство. По-рано в изявление пред BBC Макрон съобщи, че има „ доста директни “ връзки с Тръмп, а хора от неговия екип са споделили, че се усеща като „ индивида на Тръмп в Европа “.
В изказване от Елисейския замък преди диалога Макрон уточни, че „ съжалява “ за решението на Съединени американски щати за митата, което „ освен, че е нелегално, само че е неточност и по доста други въпроси. Грешка е, тъй като дава отговор на създалия се международен дисбаланс по най-лошия вероятен метод – с фрагментаризация и стопански шовинизъм “.
В известие от Белия Дом за диалога се отбелязва само, че държавните глави са разискали търговията и миграцията, съобщи Фокус.
„ Двамата водачи разискаха миграционните проблеми в Либия и график за решаването му. Президентът Тръмп акцентира потребността да се ребалансира търговията с Европа “, гласи текстът на изказването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР