Телефонът на изчезналия сноубордист в Рила бе локализиран в лавина.

...
Телефонът на изчезналия сноубордист в Рила бе локализиран в лавина.
Коментари Харесай

Телефонът на изчезналия сноубордист е локализиран в лавина, временно спря акцията по издирването му

Телефонът на изчезналия сноубордист в Рила бе локализиран в лавина. Това стана късно нощес, когато дойде профилиран екип на мобилен оператор. Мястото е в улея, наименуван Американката, който се намира покрай пистата на ски-център Картала, в Рила планина, над Благоевград.

След заседание спасителите взеха решение краткотрайно да преустановят издирването на 34-годишния мъж, защото регионът е лавиноопасен и времето е неприятно.

Лавината е с фронт към 30 метра и с дълбочина от 2 до 4 метра. Акцията по издирването ще продължи или в сряда или в четвъртък, споделиха още спасителите.

Вероятността скиорът да е жив е минимална. Изчезналият е 34-годишният Румен М. от София. Той бил умел сноубордист, споделиха приятелите му. Младият мъж е карал с група другари, били са на пистата, само че той се е отклонил и евентуално го е застигнала лавина.

Над 20 спасители, кучета и доброволци го издирваха два дни. Закъснението пристигна от неналичието на опция за локализация на мястото. Спасителите обясниха, че това е обвързвано с тромава юридическа бумащина. Операторът изисква доста документи, с цел да направи желаната локализация. Ако това се промени, то може бързо да се реагира в търсенето на хора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР