Телефон 112 ни вижда, докато звъним.Телефон 112 ще вижда“ точната

...
Телефон 112 ни вижда, докато звъним.Телефон 112 ще вижда“ точната
Коментари Харесай

Телефон 112 ни вижда, докато звъним


Телефон 112 ни вижда, до момента в който звъним.

Телефон 112 ще „ вижда “ точната локация на обаждащия се по мобилен телефон с акуратност до 50 метра.

Това следва от оповестено за публично разискване проекторешение на Комисията за  регулиране на известията, с което се задават критерии за точността и надеждността на информацията за местоположението на обаждащите се.

По закон мобилните оператори са длъжни в действително време да дават информация към работа „ 112 “ за местоположението на лицето, набрало националния номер за незабавни повиквания, написа Телеграф.

За повикване от закрепена линия (домашен или офис телефон) местоположението на обаждащия се

ще се дефинира от физическия адрес на крайната точка на мрежата.

При незабавни повиквания от мобилни наземни мрежи обаче информацията за местоположението на

обаждащия се ще би трябвало да бъде предоставяна с акуратност до 50 м по хоризонталата.

Информацията ще се дава единствено на съответните центрове за приемане на незабавни повиквания сега, в който повикването доближи до тях.

Целта е от незабавния телефон оптимално бързо да насочат незабавните служби за реакция към точното местонахождение на обаждащия се даже и в случаи, когато самото лице не може да изясни къде тъкмо се намира.

Причините за това може да са мрачевина, загуба на схващане, амнезия, занемаряване след похищение, изгубване в планината и други Правилата ще важат и за автоматизираните системи за набиране на тел. 112 при злополука, които се конфигурират във всички създадени след март 2018 година в Европейски Съюз коли. Така даже и при изпаднал в безсъзнание лидер и пасажери от тел. 112 ще виждат къде тъкмо се намира автомобилът, който автоматизирано е направил позвъняването.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР