Телата на над 1200 души са открити около Киев, съобщи

...
Телата на над 1200 души са открити около Киев, съобщи
Коментари Харесай

Над 1200 тела са открити в района на Киев 


Телата на над 1200 души са открити към Киев, заяви украинската прокуратура. Държавно обвиняване на Украйна проверява 5600 хипотетични военни закононарушения, осъществени от съветската войска. 

След изтеглянето на съветската войска, в региона към Киев са открити телата на над 1200 души. Това заяви украинската прокуратура.

През уикенда се появиха сведения за убити цивилни в разнообразни обитаеми места. По пътя сред Киев и Житомир бяха открити тела в коли, по които явно е стреляно. Москва продължава да отхвърля обвинявания и да твърди, че украинците популяризират манипулирани фотоси и видеоклипове. Кремъл поддържа тази позиция макар сателитните фотоси и, че убийствата са били осъществени, до момента в който територията към Киев е била под съветски надзор.

Русия готви огромно нахлуване в Източна Украйна?

По информация на американските и украинските военни съветските сили се прегрупират и приготвят огромно нахлуване в източната част на Украйна. В региона на Изюм към този момент се водят тежки сражения, а жителите на град Краматорск го напущат.

След нападението на железопътна гара, при което десетки бяха убити и ранени, от ден на ден жители на Краматорск напущат града.

Междувременно кметът на Киев Виталий Кличко и брат му Владимир предизвестиха, че съветските сили могат още веднъж да нападат столицата. Подобна опасност насочи и водачът на Чеченската република Рамзан Кадиров.

Украинската и съветската стопанска система ще се свият съществено

Украинската основна прокурорка Ирина Венедиктова упрекна съветската войска в на цялата територия на Украйна. Венедиктова приказва за 5600 случая на хипотетични военни закононарушения. Сред тях е и, при което починаха над 50 души.

Над 4,5 милиона души са напуснали Украйна по данни на Организация на обединените нации. 2,5 милиона от тях са в Полша. Според прогнозите на Световната банка украинската стопанска система ще се свие с към 45% тази година, съветската също е в положение на “дълбока криза ”. Прогнозата е при нея спадът да е с 11 на 100.

Австрийският канцлер се среща с Путин в Москва

Очаква се през днешния ден австрийският канцлер Карл Нехамер да се срещне с съветския президент Владимир Путин в Москва. Нехамер е първият европейски водач, който се среща с Путин от началото на войната. Австрия не е член на НАТО и поддържа неутралитет, само че все пак се включи към европейските наказания против Русия.

В събота Нехамер посети Киев.

Нехамер разгласи, че е разискал срещата си с Путин с немския канцлер Олаф Шолц, председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и украинския президент Володимир Зеленски, с който се срещна в събота.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР