Телата на двамата алпинисти Даниеле Нарди и Том Балърд, които

...
Телата на двамата алпинисти Даниеле Нарди и Том Балърд, които
Коментари Харесай

Телата на алпинистите, изчезнали под Нанга Парбат, бяха открити

Телата на двамата алпинисти Даниеле Нарди и Том Балърд, които от 24 февруари бяха в неопределеност, са открити под връх Нанга Парбат (8126 м). Те са били снимани от испанеца Алекс Чикон на към 5900 м височина по реброто Мъмери, само че заради високата лавинна заплаха в региона, до тях не може да се стигне.
Това беше доказано от италианския дипломат в Пакистан Стефано Понтекорво, който разгласява в Туитър фотографията и разгласи завършек на избавителната интервенция. От фотографията се счита, че двамата са починали при рухване, откакто са били вързани един за различен.
Нарди, който е на 42 години и 30-годишният британец Балърд пробваха да изкачат осемхилядния връх по маршрут, който никой планинар не е успявал да премине до момента.
През 2015 година Балърд стана първият човек, който изкачи независимо шестте най-опасни северни стени в Алпите за една зима. Английският планинар е наследник Алисън Харгрийвс, която през 1995 година почина при изкачването на К2. Тя беше първата жена, изкачила Еверест без помощта на кислороден уред.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР