Телата на 83 загинали украински войници са върнати в Украйна,

...
Телата на 83 загинали украински войници са върнати в Украйна,
Коментари Харесай

Украйна размени ранени руснаци, за телата на свои войници

Телата на 83 починали украински бойци са върнати в Украйна , заяви украинското министерство на реинтеграцията, представено от Руската работа на Би Би Си.

" Прехвърлянето на телата от краткотрайно окупираните територии на Украйна стана със съдействието на Службата на комисаря за изчезналите лица към Министерството на реинтеграцията в съдействие с правоприлагащите органи ", обявиха от ведомството, добавяйки, че прехвърлянето на телата на починалите се прави в сходство с нормите на Женевската спогодба.

В същото време Украинският координационен щаб заяви, че е предал на Русия петима тежко ранени съветски бойци , попаднали в плен, чието положение разрешава да бъдат превозени.

" В случая не става дума за замяна на военнопленници, а за репатриране : връщане на тежко ранени пленници без никакви условия, както е планувано от интернационалното филантропично право ", прецизираха от щаба.

Украинската страна върна ранените в сходство с интернационалните отговорности , като се вземат поради членове 109-114 от Женевските конвенции и с присъединяване на Международния комитет на Червения кръст.

Руската страна не удостовери публично връщането на пленниците.
 Русия си върна 63 пленници, Украйна - 116
Русия си върна 63 пленници, Украйна - 116

Преди две седмици Русия анулира контрактувана размяна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР