Телата на 210 мигранти, загинали в опит да достигнат Европа,

...
Телата на 210 мигранти, загинали в опит да достигнат Европа,
Коментари Харесай

През последните 10 дни: Откриха телата на 210 мигранти край брега на Тунис

Телата на 210 мигранти, починали в опит да доближат Европа, са били открити край брега на Тунис през последните 10 дни, съобщи ДПА, като се базира на тунизийската брегова защита.

Вчера са били открити 22 тела. По първични данни починалите , открити сред 18 и 27 април, произлизат от Субсахарска Африка , съобщи представител на националната брегова защита на Тунис.

Основната болница в крайбрежния тунизийски град Сфакс, където са били открити най-вече тела, съобщи, че изпитва усложнения да обезпечи задоволително морги.

Смята се, че сега Тунис е най-важната директна страна за мигранти по пътя към Италия и е изпреварил опустошената от война Либия, показва ДПА.

По информация от италианското министерство на вътрешните работи 40 856 души са пристигнали в страната с лодки до момента през тази година. Миналата година по това време техният брой е бил 10 188 души.

Все повече мигранти се пробват да изоставен Тунис , откогато президентът Каис Сайед разгласи по-сериозни ограничения против тях през февруари и ги упрекна, че носят принуждение и престъпност в страната.

Оттогава расистките набези и враждебността в страната се ускориха. Властите арестуваха стотици хора от Субсахарска Африка. Поради задълбочаващата се икономическа рецесия от ден на ден тунизийци също се пробват да мигрират от северноафриканската страна към Европа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР