Тела на загинали вече дни наред стоят по улиците на

...
Тела на загинали вече дни наред стоят по улиците на
Коментари Харесай

Тела на загинали и бой за храна по улиците на Мариупол

Тела на починали към този момент дни наред стоят по улиците на Мариупол. Ако екипите, които прибират останките на хората, смогнат, ги качват в микробус и ги заравят в всеобщи гробове, оповестява БГНЕС, цитарайки украинските медии.

Заради неналичието на вода, електричество, газ и артикули по магазините, от ден на ден поданици на южния пристанищен град прибягват до разпра, в случай че намерят храна.

Кметът на града споделя, че е обстрелван "на всеки 30 минути ", като към този момент са починали 1200 цивилни. Местните поданици топят сняг, с цел да пият вода.

В същото време продължава и обсадата на столицата Киев. Руски танкове се насочват към регионите на север и запад от града, пробвайки се да го обкръжат. В някои покрайнини бомбардировките не стопират.

Жилищен блок и фабрика за обувки бяха наранени при първите въздушни удари по централния град Днепър, който до момента беше считан за безвредно леговище от войната. Напълно разрушена е и детска градина в града.

Дом за инвалиди покрай Харков на изток също бе бомбардиран. В него е имало над 300 души.

Русия разгласи, че военните летища Луцк и Ивано-Франковск в Западна Украйна са „ изведени от строя “.

Съединените щати и техните съдружници се пробват да сложат завършек на комерсиалните връзки с Русия, което им разрешава да наложат внезапно нарастване на митата на Москва. Вашингтон разгласи възбрана на съветските морски блага, водка и диаманти и дружно с Европейския съюз не разрешава износа на първокласни артикули за Русия. Канада наложи нови наказания на съветски олигарси, в това число Роман Абрамович.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обаче още веднъж изключи опцията за директна военна интервенция от страна на Съединените щати за прекъсване на нашествието на Русия в Украйна. Той предизвести, че сходен спор, противопоставящ НАТО на Русия, би означавал Трета международна война.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР