Тел Авив беше обхванат от огромен протест в неделя вечер,

...
Тел Авив беше обхванат от огромен протест в неделя вечер,
Коментари Харесай

Нетаняху уволни критичен министър и провокира масови бунтове в Тел Авив

Тел Авив беше обзет от голям митинг в неделя вечер, откакто министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху уволни министъра на защитата Йоав Галант. Той беше първият член на кабинета, който прикани за прекъсване на противоречивите проекти за промяна на съда.

Хиляди мъже и дами блокираха улиците в града в символ на митинг против дейностите на Нетаняху, запалени бяха огньове по автомагистралата сред Тел Авив и Йерусалим.

Около 2 ч. след среднощ, когато броят на стачкуващите е намалял, полицията е извадила водни оръдия и коне, с цел да разпръсне останалите протестиращи.

Бенямин Нетаняху уволни съпартиеца си Йоав Галант поради обществения му апел за прекъсване на спорната промяна, провокираща митинги от месеци.

В събота Галант прикани кабинета за разговор с опозцицията, като предизвести, че под въпрос към този момент е националната сигурност на страната. Недоволството против проектите на Нетаняху се популяризира и измежду въоръжените сили. Йоав Галант оповестява, че доста резервисти не се отзовават при приканване в армията, с цел да покажат митинг против държавното управление.

Напрежението в неделя докара до увеличаване на вътрешната рецензия против Нетаняху.

" Когато къщата ти гори, не питаш кой е прав, а потушаваш огъня с вода и спасяваш жителите. Ако министър председателят реши да спре законопроекта, с цел да не допусне разкол в нацията, ние би трябвало да подкрепим позицията му ", споделя министърът на културата и спорта Мики Зохар в Twitter.

" Реформата е нужна и ще я създадем, само че не и на цената на революция ", споделя министърът на стопанската система Нир Баркат, представен от CNN.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР