Текстовете в Закона за счетоводството, свързани с одита, бяха приети

...
Текстовете в Закона за счетоводството, свързани с одита, бяха приети
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Не сме приемали лобистки промени в Закона за счетоводството

Текстовете в Закона за счетоводството, свързани с одита, бяха признати с единогласие в бюджетната комисия, съобщи пред БНР ръководителят и Менда Стоянова.

По-рано в предаването "Преди всички " ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев упрекна управлението на бюджетната комисия в прокарването на лобистки текстове в този нормативен акт.

Стоянова акцентира, че е "нормално всеки шеф и притежател на дружество да не желае одит, а самият Велев е акционер в много такива ".

Менда Стоянова изрично отхвърли обвиняванията, че текстовете са лобистки и напомни, че едната част от тях са импортирани от държавното управление, а другата, след експертна полемика - в бюджетната комисия в Народно събрание, подкрепени от всички политически сили.

"По-важната и скрита причина е да няма външен взор върху счетоводните сметки и интервенции, които се вземат в едно такова сдружение. Самата легализация на финансовите доклади, наречена "ненужна " от господин Велев, може би е нужна за притежателите на тези предприятия, само че аз мисля, че от социална позиция, по скоро един професионален външен взор е много по-сериозно доказателство по тази причина какво е положението на едно дружество ", разяснява Менда Стоянова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР