Текстът в закона е великолепен, просто прокурорът не го прилага,

...
Текстът в закона е великолепен, просто прокурорът не го прилага,
Коментари Харесай

Адвокат Марковски: Ще пуснат доктора с парична гаранция

Текстът в закона е превъзходен, просто прокурорът не го ползва, счита той

Всеки има право да пази здравето, живота на околните си, имуществото си. Текстът в закона е превъзходен, доста акуратен и мъчно може да се откри недостатък. Прокурорът просто не ползва текста. Това съобщи юрист Марин Марковски пред " Нова телевизия " в коментар на случая с доктор Иван Димитров от Пловдив. Той бе задържан, тъй като е умъртвил нахлул в дома му апаш.

Има 2 учредения за неизбежна самозащита - влиза в дома, наранява. Дори едното от тези учредения е задоволително, безапелационен бе юристът.

Ще го пуснат доктора с парична гаранция, предвижда Марковски. Прокуратурата няма да му изиска непрекъсната мярка, тъй като прокурорите са обезпокоени, не толкоз от нелепостта, която са направили, колкото от публичното мнение, изясни той. И добави, че има прокурорски инстикт поради страха ромите да не бъдат сложени в обстановка на дискриминация.

Няма драма и обстоятелствата ще са ясни. Няма спънка правосъдният доктор да каже, че крадецът е бил прострелян вътре и е излязал самичък, добави юристът.

Когато имаме нахлуване, би трябвало да имаме отбранително действие. Има неизбежна защита даже тогава, когато нападението е идно и той не те е пробол, разяснява още Марковски.

Ако влязат в моя дом, при моето семейство и близки, ще постъпя по същия метод, съобщи пък евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

Трябва да се уточняват текстовете за неизбежната самозащита в закона. Трябва да се уточняват и разпоредбите за носене на оръжие. На трето място - по какъв начин човек с 9 присъди е на улицата, а не в пандиза, разяснява Джамбазки. При изнесените данни, в случай че това, което знаем е правилно - това е чиста догадка на неизбежна самозащита.

За прокуратурата и полицията е доста по-лесно да заловят доктора. Но е несериозно, сподели Джамбазки. Той очаквал неотложно да бъдат свалени обвиняванията.

Има двоен стандарт и правораздаването не пази елементарните жители, добави евродепутатът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР