Текстът е препубликуван от ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни

...
Текстът е препубликуван от ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни
Коментари Харесай

Осем години по-късно спорът за лютеницата от Първомай беше решен от Съда в Люксембург

Текстът е препубликуван от

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.

През 2019 година от ФАКТИ ви разказахме за проблем, който към днешна дата получи своето решение в Съда на Европейския съюз в Люксембург.

През към този момент далечната 2014 година компаниите “Булконс Първомай “ и “Консервинвест “ стартират да водят правосъден спор за използването на географското обозначение в името на две конкурентни марки лютеница.

„ Булконс “ завежда искове в Софийския градски съд против „ Консервинвест “ на съображение и на няколко към този момент анулирани разпореждания от Закона за марките и географските означения. Тезата на „ Булконс “ е, че тя е записала географското напътствие „ Лютеница Първомай “, а „ Консервинвест “ не е вписана като ползвател, заради което непозволено употребява записаното географско напътствие в продуктите си и заблуждава потребителите.

От своя страна „ Консервинвест “ претендира, че има право да употребява записаните от нея марки. Фирмата твърди, че „ Булконс “ не може да търси протекция по националния закон, защото в тази ситуация директно приложение...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР