Тексас се вдигна на бунт срещу мигрантите. В страната навлизат

...
Тексас се вдигна на бунт срещу мигрантите. В страната навлизат
Коментари Харесай

Тексас се вдигна на бунт

Тексас се подвигна на протест против мигрантите. В страната навлизат милиони незаконни и съгласно специалисти обстановката към този момент е излязла отвън надзор. Затова Тексас реши самичък да управлява границите си, откакто президентът Джо Байдън отхвърли да го направи.
Върховният съд на Съединени американски щати забрани на Тексас да блокира незаконните мигранти с бодлива тел, щатът отхвърли и съобщи, че протичащото се е настъпление в Съединени американски щати, а президентът се проваля в една от главните си задания - да защищава щатите от навлизане на противников сили.
" Тексас би трябвало да спре да финансира държавно управление на Съединени американски щати, което е във война с народа си ", съобщи по " Фокс нюз " сенатор от щата. Губернаторът Грег Абът сподели, че е подготвен за спор с федералните управляващи.
" Призоваваме всички искащи щати да изпратят своята Национална армия в Тексас, с цел да предотвратят влизането на незаконни имигранти и да ги върнат назад през границата ", сподели някогашният американски президент Доналд Тръмп. И добави: " Най-голямата неточност, която администрацията на Джо Байдън може да направи, е да се изправи против нашите военни и нашата Национална армия на границата. "  
Рекордните над 300 000 незаконни мигранти са пресекли границата единствено през декември.
" Ние сме солидарни с нашия сътрудник губернатор Грег Абът и щата Тексас в потреблението на всеки инструмент и тактика, в това число огради от бодлива тел, за обезпечаване на сигурността по границата ", написа в писмо, подписано от 25 републикански губернатори.
Губернаторът на Оклахома Кевин Стит заяви, че изпраща Националната армия на своя щат, с цел да помогне на Тексас при проблемите с контрола по границата сред Съединени американски щати и Мексико.
" Това е просто здрав разсъдък. В Тексас има 28 входни пункта и към този момент има федерален закон, съгласно който е нелегално да се влиза на всички места, с изключение на на тези пунктове ", сподели той.
На 27 януари президентът Джо Байдън съобщи, че е подготвен да затвори южната граница при положение на мигрантска рецесия. Той прикани депутатите да одобряват законопроект, с който му дават правото да затвори границата и по-големи пълномощия за надзор на границите, се показва в известие на Белия дом.
Към момента се блокират федерални гранични патрули, боец от постоянната американска войска е мъртъв, различен е приет в болница, откакто разногласието ескалира в пукотевица.
" Когато стана президент, вместо да се пробвам да изпратя на Тексас ограничаваща заповед, ще им изпратя подкрепления ", съобщи Тръмп пред симпатизанти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР