Текат разговори с няколко държави отвъд договорите с ЕС за

...
Текат разговори с няколко държави отвъд договорите с ЕС за
Коментари Харесай

Дончев за ваксинацията: Опашката на българина винаги му действа магнетично

Текат диалози с няколко страни оттатък договорите с Европейски Съюз за доставка на ваксини, които са утвърдени и сертифицирани от Европейската организация по медикаментите , заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на bTV. 

По думи му държавното управление няма „ угризения “ да подписва билатерални съглашения за доставка на нужните препарати, както вършат и други европейски страни. Страни отвън Европейски Съюз оферират по-високи цени за ваксини против COVID-19 и сега се води „ комерсиална война “, счита Дончев.

„ Опашката на българина постоянно му работи магнетично. Дефицитът обостря това възприятие “, сподели той. 

Той акцентира, че няма проблем да се подписа и контракт за доставки на съветската ваксина, в случай че бъде одобрена от Европейската организация по медикаментите , само че съобщи, че няма задоволително информация, с цел да разяснява дейностите на Унгария, която към този момент утвърди и стартира да доставя „ Спутник V “. Той означи още, че  България е поръчала най-вече бройки от имунизацията на „ AstraZeneca “, тъй като по времето на сключването на контракта нейните тествания и проучвания са били най-напреднали.

Що се отнася до обществените и икономическите ограничения на държавното управление за подкрепяне на потърпевшите от коронакризата, Дончев съобщи, че „ надали сме помогнали на всички, само че страната впрегна невиждан запас, с цел да понижи вредите “.

Вицепремиерът разгласи още, че до дни, когато в страната ни има нови дози ваксини, „ зелените коридори “ ще бъдат възобновени . Той изрази вяра, че до края на летния сезон ще има задоволително на брой ваксинирани или срещнали се с вируса и до есента тази година страната ни да завърши с пандемията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР