Текат проверки спрямо служителка в детска градина в Благоевград, след

...
Текат проверки спрямо служителка в детска градина в Благоевград, след
Коментари Харесай

Уволниха възпитателка в благоевградска детска градина след сигнал за насилие над дете

Текат инспекции по отношение на служителка в детска градина в Благоевград, след сигнал за принуждение над дете, заяви на конференция кметът на Благоевград Илко Стоянов, представен от Българска телеграфна агенция. " След като разбрах за случая, неотложно съм назначил комисия, която да ревизира съответния случай, да ревизира разпоредбите, метода на работа и по какъв начин се е стигнало до случая ", добави Стоянов.

Директорката на детската градина е била в отпуск, само че се е върнала, откакто е схванала за случая. „ Моето персонално мнение е, че децата са нашето най-голямо благосъстояние и сме длъжни да се грижим за тях. Да, времената са сложни за всички, само че когато един човек е поел една отговорност и не е в положение да извърши тази отговорност, по-добре да не отиде на работа, в сравнение с да отиде и да се стигне до такава обстановка “, сподели кметът на Благоевград.

В това отношение съм безусловно праволинеен и незабавно се чух с директорката, желаех служителката да бъде отстранена от работа, тъй като няма по какъв начин да остане в тази обстановка, добави още той. Компетентните органи ще продължат да обясняват обстановката. Прокуратура и полиция ще кажат повече за случилото се.

От общината ще продължат да наблюдават случая. Сезирани са полиция, прокуратура и Еврокомисията, която е разпоредила инспекция. Всичко, което ще се ревизира, ще бъде оповестено обществено, добави той.

По думите на Стоянов детето е добре, а случаят, по данните до този миг, е зародил, тъй като детето е желало да се придвижи към неговото сестриче, което е в другата група в същата детска градина. Това непокорство е основало напрежението, сподели кметът.

Доколкото имам информация през днешния ден в 16:00 часа ще има родителска среща, ще има и представител на общината. Към момента няма данни да не работи детската градина, защото няма систематични сигнали за принуждение. Имаме случай, подхванати са ограничения, само че няма някаква методичност в това отношение. За мен, това, което виждам като данни е случайно изпускане на нерви, сподели кметът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР