Текат дисциплинарни производства срещу 30 катаджии от Пътна полиция“ в

...
Текат дисциплинарни производства срещу 30 катаджии от Пътна полиция“ в
Коментари Харесай

След Димитър Любенов: Джигит вдигна 222 км/ч на Околовръстното в София

Текат дисциплинарни производства против 30 катаджии от „ Пътна полиция “ в София за покровителстване над Георги Семерджиев, който провокира нещастието на бул. " Черни връх ". Пред Би Ти Ви тематиката разяснява директният шеф на униформените - шефът на столичния КАТ - комисар Радослав Начев.

Дисциплинарните производства против пътните служители на реда се водят от проверяващите в Столичната дирекция на вътрешните работи.

„ По случая „ Семерджиев “ са открити много чиновници от отдел „ Пътна полиция “. В момента текат дисциплинарни производства и всеки, който има някакъв принос, ще получи съответното наказване за осъществените от него дейности или надлежно бездействия “, сподели Комисар Радослав Начев, шеф на Пътна полиция – Столична дирекция на вътрешните работи.

Става дума за 19 младши автоконтрольори, двама полицейски инспектори, седмина старши инспектори и двама началници на браншове.

„ Цялата кореспонденция се намира при способния дисциплинарно наказващ орган, какъвто е шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Там се правят инспекциите и производствата и оттова ще бъдат наложени съответните дисциплинарни санкции “, съобщи Начев.

Все още няма осъдени чиновник от „ Пътна полиция “.

За част от служителите на реда има данни, че са си затваряли очите за съответни нарушавания, осъществени от Георги Семерджиев или са му писали актове и фишове за по-маловажни нарушавания от действителните. Освен против катаджиите, дисциплинарни производства има и против още 14 униформени, които са отвън „ Пътната полиция “, само че също са чиновници на Министерство на вътрешните работи.

„ Вървят към привършване, ще бъдат наложени санкции, разнообразни по тип и тежест. Дисциплинарните производства бяха формирани на три пъти, тъй че не очаквайте едновременно да излязат по всичките 44. Но най-скоро в идващите дни и в границите на една-две седмици имам вяра, че ще приключат всички производства “, изясни Иван Демерджиев, министър на вътрешните работи.

Заради скандалния случай контролът за превишена скорост в София е засилен. Въпреки това камерите постоянно засичат фрапиращи скорости.

„ Някъде в региона, където породи произшествие със починалия френски жител, е засечена скорост на лек автомобил от 222 километра в час “, сподели Радослав Начев.

Шофьорът е бил засечен от радар на Околовръстния път в средата на октомври. Той е карал с рекордните 142 километра в час над ограничаването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР