Тежкотоварен камион Волво с прикачено ремарке е спрян принудително по

...
Тежкотоварен камион Волво с прикачено ремарке е спрян принудително по
Коментари Харесай

Хванаха дрогиран тираджия, карал по забранения за камиони път през Петрохан

Тежкотоварен камион " Волво " с прикачено ремарке е спрян наложително по пътя от София за Монтана през старопланинския проход Петрохан, по който е неразрешено прекосяването на коли с тегло над 12 тона. При тест с дрегер за опиати било открито, че водачът кара под въздействието на амфетамини, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

При подаден сигнал със стоп палка от патрул на РУ-Берковица в километър 55 в прохода водачът не спрял, а ускорил придвижването и се наложило да бъде спрян наложително от полицията. Установено било, че ТИР-ът е с турска регистрация, а зад кормилото е 33-годишен турски жител, който е арестуван за денонощие в ареста на районно управление (на МВР) в Берковица. На нарушителя са формирани три акта - за несъблюдение на полицейско предписание, за шофиране след приложимост на опиати и за прекосяване по неразрешен за тежкотоварни коли път.

Срещу него е формирано досъдебно произвеждане по член 343 от Наказателен кодекс.

Шофьор, седнал зад кормилото след приложимост на опиати, е арестуван и в Монтана . При рутинна инспекция в центъра на града е открито, че 25-годишен мъж от Белоградчик кара автомобил под въздействието на амфетамини.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана оповестиха за Българска телеграфна агенция, че от началото на тази година в района са открити 10 водачи, карали след използването на опиати и един водач, който превозвал опиати.

През 2022 година арестуваните дрогирани водачи в Монтанско са 72, а през 2021 година - 45. Увеличението на броя на нарушителите през предходната година и при започване на тази се дължи на няколко фактора, като главния са засилените инспекции на пътната полиция за приложимост на опиати и на многото акции на полицията, извършени за надзор на придвижването по пътищата, обявиха за Българска телеграфна агенция от полицейската дирекция в Монтана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР