Тежко въоръжен бивш ученик уби три малки деца и трима

...
Тежко въоръжен бивш ученик уби три малки деца и трима
Коментари Харесай

Стрелец в САЩ уби 6 души в бившето си училище при планирана атака

Тежко въоръжен някогашен възпитаник умъртви три дребни деца и трима чиновници в частно начално учебно заведение в Нешвил, което изглеждаше деликатно планувано, преди да бъде убит от полицията, съобщи Агенция Франс Прес.

Началникът на полицията Джон Дрейк посочва обвинената като Одри Хейл - 28-годишна жена, която съгласно полицейския чиновник се разпознава като транссексуална.

Хейл е имала карти на учебното заведение, оставила е манифест и е била " готова за борба с органите на реда ", съобщи полицейският шеф пред кореспонденти.

Въоръжена с най-малко два автомата и револвер, Хейл е влезнала в учебното заведение " Christian Covenant " от непряк вход. Твърди се, че е стреляла през вратата - съгласно полицията е произвела голям брой изстрели, до момента в който е напредвала през постройката.

Те обявиха, че служителите на реда са били на мястото на случая в границите на към 15 минути след приемането на първото незабавно позвъняване към 10:00 ч. (15:00 ч. по Гринуич).

Полицията разпознава шестте жертви и съобщи, че едно от трите деца е било на осем години, а две - на девет, до момента в който убитите възрастни са били на възраст от 60 до 61 години.

Телевизионни фрагменти демонстрираха дребни деца, които се държат за ръце, до момента в който се изтеглят от учебното заведение, а една разтърсваща фотография сподели дете, което ридае през прозореца на жълтия си учебен рейс, до момента в който той се отдалечава от мястото на закононарушението.

Ейвъри Мирик споделя, че майка ѝ, учителка в детската градина в " Covenant ", се е скрила, когато в учебното заведение са проехтели изстрели.

" Тя сподели, че се е скрила в дрешника, че на всички места се стреля и че вероятно са се пробвали да влязат в стаята ѝ, и че просто ни обича ", споделя Мирик пред телевизия WSMV4, локален филиал на NBC.

Когато чула, че майка ѝ е в сигурност, това ѝ донесло " голямо облекчение ".

" Но знаете ли, към момента ви боли за хората там, които може да не получат това позвъняване ", сподели тя.

Стрелбите в учебни заведения са обезпокоително постоянно срещани в Съединени американски щати, където през последните години внезапно се усили разпространяването на огнестрелни оръжия.

Президентът Джо Байдън дефинира последната пукотевица като " отвратителна " и съобщи, че насилието с огнестрелни оръжия раздира " душата " на нацията. Той прикани Конгреса да одобри възбрана на „ щурмовите “ оръжията, които нормално се употребяват при всеобщи стрелби.

" Това раздира нашите общности, раздира душата на тази нация, раздира самата душа на нацията ", сподели той.

В Съединени американски щати терминът „ щурмови “ оръжия (assault weapons) е доста просторен и не е ясно дефинират. Обикновено в американските медии и общество този термин се подразбира като дългоцевно нарезно оръжие, което има автоматизирана или полуавтоматична пукотевица. Понякога и картечните револвери с огромен потенциал на пълнителите могат да спаднат към тази категория.

Американска зараза

Училището " Covenant " е частно презвитерианско образователно заведение с малко над 200 възпитаници от предучилищна до почти 12-годишна възраст.

Местният вестник „ The Tennessean “ цитира представител на полицията, съгласно който обвинената Хейл, някогашен възпитаник в учебното заведение, в този момент е илюстратор и графичен дизайнер, която употребява местоименията той/тя. Първоначално полицията я е идентифицирала по рождената ѝ полова принадлежност.

Дрейк съобщи, че проверяващите работят по възможен претекст, само че сподели, че той " не е доказан ".

Запитан дали половата еднаквост на Хейл може да е била фактор, Дрейк сподели: " Има някаква доктрина за това, изследваме всички версии. "

Стрелецът, който умъртви шестима души, в това число три деца, в учебно заведение в Нашвил, е възнамерявал да нападна няколко разнообразни места, съобщи началникът на полицията в американския град, съобщи Агенция Франс Прес.

Заподозреният е оставил манифест, в който " се показва, че е щяло да има стрелби на няколко места и учебното заведение е било едно от тях ", съобщи началникът на полицията в Нашвил Джон Дрейк в изявление за NBC. Той добави, че чиновниците са разкрили и карта на учебното заведение, в която в детайли са разказани местата за наблюдаване и влизане в него. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР