Тежко пострадалото след падане на футболна врата дете е виновник

...
Тежко пострадалото след падане на футболна врата дете е виновник
Коментари Харесай

Раненото от футболна врата дете само предизвикало белята

Тежко потърпевшото след рухване на футболна врата дете е провинен за случая, както и другарчетата му, които са били с него. Това съобщи кметът на Пазарджик, като акцентира, че доста съжалява за трагичната акцидент и изрази състрадание към фамилията на момчето. По думите на Попов, положението на 13-годишния младеж се подобрявало.

Той беше ранен на 24 септември, откакто футболна врата се стовари върху него при игра на една от най-хубавите общински спортни площадки – тази на ул. „ Ангел Кънчев “. Хванал се с ръце за горната греда и се залюлял, само че тръбната структура не издържала на тежестта му, паднала и го блъснала неприятно. Оттогава лекарите в Интензивното поделение се борят за живота му.

„ Направили сме всичко, каквото е належащо за сигурността на тези площадки “, увери Попов и изясни, че всеки петък общински чиновници оглеждат подробно оборудванията, а където се постанова – вършат поправки. Често следващата инспекция заварва изкъртени порти, изкривени мрежи и тръби, скършени заварки и болтове. Въпросната площадка надалеч не е единствената атакувана от вандали. Това се случва на съвсем всички, без значение в кой квартал са. От експанзията на хулигани с повреди нерядко осъмва и Градската градина. Чупят се пейки, местят се, къртят се чешми и лампи, крадат се крушки. Злите сили не простят дори на тежащите по 250 кг бетонови кошове, за чието срутване и натрошаване се желае много повече сила. Най-куриозният случай е отпреди дни – на ремонтираната сега детска площадка на ул. „ Димчо Дебелянов “ вечерта инсталирали люлки, а на идната заран висящите елементи ги нямало.

„ Поддържаме съзнателно – не поради случая, а от години. И в случай че не беше по този начин, спортните и детските площадки щяха да са станали като Чернобил “, съобщи кметът.

После напомни, че не може общината да обезпечи надзирател на всяко дете, нито на всяка площадка. Нито родителите могат да предпазят децата си от злополуки, в случай че не са ги възпитали на рационално държание. Както и да са виновни към публичната благосъстоятелност, която е и тяхна, както и на всички поданици те Пазарджик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР