Тежко лято очаква бежанците по нашето Черноморие, както и хотелиерите,

...
Тежко лято очаква бежанците по нашето Черноморие, както и хотелиерите,
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Бежанците ще мизерстват по нашите хотели

Тежко лято чака бежанците по нашето Черноморие, както и хотелиерите, които се съгласят да ги приютят. Съдържателите на разнообразни вериги и комплекси се чудят по какъв начин ще изхранват избягалите от войната украинци поради 15-те лв., които страната им обезпечава дневно, научи Lupa.bg.

Хотелиерите в курортите ни към този момент са изпаднали в в потрес и се чудят по какъв начин ще изхранват хората с тези средства, с които ги обрича на бедност и апетит.

" Вече не мога и да дремя обикновено, в главата са ми единствено мислите по какъв начин ще оказа помощ и изхраня хората с тези 15 лв., които страната ни обезпечава? ", съобщи хотелиерът от Слънчев бряг Красимир Белорешки.

" Ток ли да заплащам с тези пари, храна ли да набирам, за личен състав ли да заплащам? Не мога въобще да си го показва това. Явно лятото ще е много по-тежко от зимата, която мина. А дано не забравяме, че след летния сезон идва есента и още веднъж зима, която сигурно няма да е по-леко стопански. Какво се промени за тези три месеца? От 40 на 15 лв. е 300% понижение. Ние можем ли с 300% по-лош артикул да осигурим нещо? Едва ли ще се оправим по-добре, защото цените непрекъснато хвърчат нагоре ", попита още той.

Хотелиерите са обединени към един главен въпрос, който задават на министерството - какво ще вършат с всичките дами и деца, когато пристигна програмата от 15 лева и всички са притиснати до стената.

Дни преди края на програмата за настаняване на украински бежанци против 40 лева дневно няма изясненост какво ще се случи жителите, настанени в хотели в Слънчев бряг и околията. Към момента огромна част от хотелиерите не са съгласни да настаняват бежанци против 15 лева за нощувка и храна.

Оказа се, че би трябвало да настаняват по 5-6 души в стая, с цел да съумеят да покрият разноските си.

" Това, което доближи до мен, е че ще се извозват с рейсове от Слънчев бряг до Морска гара - Бургас, оттова ще се прави преразпределение с влакове до неизвестно кои точки в страната ", разкри хотелиерът Елена Андонова, която е настанила досега над 1 500 украински бежанци.

" Никаква изясненост нямам за преместването им. Моля незабавно да ни се даде информация, тъй като бежанците желаят от нас да им кажем какво ще се случи с тях. Ние, хотелиерите, не знаем какво да отговорим ", показа още Андонова.

Тя разяснява опцията на хотелите да се дават по 10 лева, само че без ангажимент за храна. Което единствено по себе си е безумно!

" Ако минем на този идиотски вид, ще би трябвало в една хотелска стая да настаним 5 или 6 души, с цел да излезе калкулацията. Но за кой ще е добре това? " пита още тя.

Майки споделиха, че нямат опция нито да се върнат с децата си в Украйна, до момента в който там има война, нито да си заплащат за храна.

„ Няма къде да отидем. В моя роден град падат бомби. С деца не може да се върнем. Не знаем какво да вършим. Търсим помощ “, сподели жена от Харков.

„ Важно е да се каже, че всичките хора тук не са по своя воля и най-хубавото за тях е да са си в своя дом. Прогонени сме от войната. Трябва да имаме информация и да сме спокойни. Сега всички са доста обезпокоени “, прибавя друга украинка.

„ Не можем да си плащаме за храната. Останали сме без средства, нямаме работа “, проплака пред Lupa.bg Настя - майка на 6-годишно дете.
ТЕМА преди 1 час 1236 преди 3 часа 571 преди 4 часа 481
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР