Тежко болен самотен баща се нуждае от средства, за да

...
Тежко болен самотен баща се нуждае от средства, за да
Коментари Харесай

Зов за помощ: Тежко болен самотен баща се нуждае от средства за лечение

Тежко болен уединен татко се нуждае от средства, с цел да се излекува и живее .

Светлозар Дончев страда от заболяването на Бюргер и има потребност от трансплантация на стволови кафези. До момента стотици хора с положителни сърца подариха средства за 48-годишния мъж. Приятелите на Светлозар благодарят на всички, които са показали взаимност. Събраните досега средства обаче не доближават за лекуването му в Турция.

Дончев е един от дребното хора с заболяването на Бюргер в България и от 2019 година се бори, с цел да не бъдат ампутирани краката му. Преди да се разболее, мъжът имал сигурна и непрекъсната работа, с помощта на която издържал и изхранвал двете си деца, за които се грижи самичък. Болестта обаче го прави неработоспособен и проблемите му стартират да се задълбочават.

За страдание, поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК и той изпада в неспособност самичък ди си купи скъпоструващите лекарства за своето лекуване, както и да закупи храна и облекла за двете си деца. И тъкмо когато всичко наподобява безнадеждно, другари на Светльо демонстрират състрадание и взаимност и провеждат няколко дарителски акции, посредством които са събрани средства както за медикаменти, по този начин и за облекла и храна на децата му.

Болката е необикновено мощна, само че няма да спра да се боря. Благодарен съм на всички хора с положителни сърца, които макар пандемията и всички отрицателни последствия от нея, демонстрираха взаимност и подаряват средства. Мечтая един ден още веднъж да съм здрав и да се върна към естественото си всекидневие и работа”, споделя Светлозар Дончев.

Тежкото заболяване на Светлозар е нелечимо, макар че може да се стопира с лекарства. Лекарят, който до момента го е лекувал, му оповестява, че при най-тежкия сюжет е допустимо да се стигне до ампутация на краката. Въпреки мрачните прогнози Светлозар получава лъч вяра, когато преди време с него се свързва Светослав Кръстев от Бургас, който е със същата диагноза и му оповестява, че е минал през процедура на инжектиране на стволови кафези в Турция, с което развиването на заболяването трайно е стопирано . Инжектирането на стволови кафези е късмет за Светлозар да стопира болестта и да не му бъдат ампутирани и двата крайници. Необходимите средства за двете процедури, дружно с предстоя в болничното заведение, костват 50 000 лева Сума, която е непостижима за фамилията на Светлозар.

От дарителските акции, които приятелите на Светозар проведоха до момента са събрани малко над 20 000 лева Именно по тази причина приятелите му взеха решение да провеждат нова акция, посредством която да бъдат събрани нужните 30 000 лева за осъществяване на инжектирането на стволови кафези .

„ Нека в този сложен за цялото ни общество миг да бъдем съпричастни и дано всеки да подари колкото може средства, с цел да помогнем на Светлозар да оздравее " , приканиха приятелите на Светльо.

Ако желаете да помогнете на Светлозар да пребори заболяването, може да преведете средства по следната дарителска сметка:

IBAN: BG15UNCR70001524885293

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: [email protected]

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар и за дарения на храна и облекла: 0877717471
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР