Тежко болен българин, лекуван в Италия, реши да пропътува въпреки

...
Тежко болен българин, лекуван в Италия, реши да пропътува въпреки
Коментари Харесай

Историята на Николай разплака Италия: Нашенецът пое към България, за да умре при майка си

Тежко болен българин, лекуван в Италия, реши да пропътува макар положението си 1400 км до родината си, с цел да почине в нея и до майка си, научи 365novini. 

Това стана благодарение на Червения кръст от Милано, който му даде кола за спешна помощ. Покъртителната история за последното пътешестване на българина е разказана на уеб страницата на здравната организация от Милано, разкри „ Монитор ”.

34-годишният Николай, както е наименуван, бил татко на двегодишно момченце. Заедно с него и жена си живеел в Италия. Но всичко се преобърнало, откакто Николай бил изумен от тежка болест, която го парализирала. Лекарите от болничното заведение, в която се лекувал, не могли да създадат нищо друго, с изключение на да установяват, че не предстои на интервенция и е безнадеждно болен.

На българина останала една-единствена вяра – да види родината и майка си за финален път, преди да почине. В неговото положение обаче полет със хигиеничен аероплан бил изключен, още повече че фамилията не можело да поеме разноските за него.

Затова Николай се решил на различен вид – напуснал болничното заведение по свое предпочитание и дружно с жена си и детето им решил да поеме към София с рейс от Милано.

Лекарите били срещу, тъй като пътуването можело да се окаже съдбовно за изтощения му организъм. Николай обаче желал непременно да види майка си за последно. Тук настъпил обратът. На 7 септември в 13,30 ч. миланският Червен кръст получил позвъняване от клона в Болоня, на който пък се обадило българското консулство от Милано, с цел да алармира за обстановката с Николай.

Българинът бил решен да тръгне единствено 90 минути по-късно с рейс за родината си.

Само няколко минути преди тръгването на интернационалния рейс брачната половинка получила позвъняване, че италианският Червен кръст ще му обезпечи гратис кола за спешна помощ, с цел да го откара до София. Разходите поело седалището на организацията в Милано. На 9 септември сутринта кола за спешна помощ с италиански санитари взела Николай и фамилията му и през нощта пристигнала до дома на майката в покрайнините на София.

Болният наследник я прегърнал и целунал, всички били щастливи макар предизвестената покруса. Няколко дни по-късно Николай умрял, само че заобиколен от най-близките си хора в България.

Снимката е илюстративна

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР