Тежкият трафик ще продължава да тормози пътуващите в Пловдив и

...
Тежкият трафик ще продължава да тормози пътуващите в Пловдив и
Коментари Харесай

Големите улични ремонти продължават и през 2023-та

Тежкият трафик ще продължава да тормози пътуващите в Пловдив и през 2023 година, най-вече поради огромните улични поправки. Градската администрация се извинява за дискомфорта и приканва хората към самообладание, напомняйки, че откакто тъгите приключат, стотици фамилии ще имат безаварийно водоснабдяване и всички заедно - по-малко разрушени улици.

Район „ Южен “ си остава мъчнопроходим и през тази година. Строителите от компания „ Парсек груп “ работиха и през множеството празнични дни, за да наваксат със периодите на ул. „ Даме Груев “, където се сменя водопроводът. Очаква се в края на януари, в случай че времето е удобно, да завършат пътната връзка с Кукленско шосе, което жителите на " Кючук Париж " от дълго време чакат с неспокойствие. Дотогава би трябвало да бъдат съборени къщите и сервизът, които попадат в разширението на пътя.



Километрични колони се точеха даже и по празниците по ул. „ Димитър Талев “ в посока към центъра на Пловдив. Мъката със тапите в този регион занапред следва. В края на предходната година беше затворен бул. „ Александър Стамболийски “, от кръстовището с ул. „ Димитър Талев “ до пандиза, което сътвори невъобразими тапи на бул. " Никола Вапцаров ". А откакто отворят ул. „ Даме Груев “ към Кукленско шосе, ще се разкопава вторият участък  на булеварда в източната индустриална зона. Това неизбежно ще затрудни придвижването.

През цялата година по бул. „ Александър Стамболийски “ ще прокарват тръби по плана на ВиК-Пловдив за Южния обходен колектор. По същата причина е затворена ул. „ Модър “ около Транспортна болница. За прекосяване на тръби за дъждовни и противоположни води със сечение 1,80  метра под софийската жп линия ще вършат водоравен сондаж. 

Вторият тунел е планиран настрана от подлез „ Модър - Царевец “, чийто градеж продължава. Строителите възнамеряват да започват изкопните работи за колектора и в идващите стадии - на ул. " Петър Стоев " и бул. " Македония ".  

До април, поради построяването на пробива до Централна гара, са затворени ул. „ Кукуш “ и „ Димитър Талев “ към стадион „ Спартак “.  Изпълнителите на НКЖИ от „ Трейс Груп Холд “ напредват и се допуска, че най-сетне и локалната власт ще стартира да работи за създаване на комфортни пътни връзки към новото оборудване в южната част на града. Подлезът от бул. " Васил Априлов " с габарит 20 метра стига до пресечката на ул. „ Димитър Талев “ и „ Калиакра “, след което продължава по тези тесни улици, необятни не повече от 7 метра, вкарвайки трафика във фуния. За уголемение е планувана и ул. „ Кукуш “, само че няма план, нито реализатор.

Под въпрос е и ориста на Бетонния мост, чието срутване е включено като част от плана на НКЖИ. И той е отворен за решение тази година.

Очаква се през пролетта да приключи обновяването на бул. „ Хаджи Димитър “, след което стартира разширението на прилежащата ул. „ Царевец “.

Наполовина бяха понижили празничните дни и изпълнителите от компания ПИМК  на плана на водния цикъл на Община Пловдив на Брезовско шосе и бул. „ Дунав “. Колекторът с диаметър 2,50 метра  почти стигна до колелото, само че при изхода от Брезовско шосе занапред следва работа, отсрочена поради археология. В крайната лента на южното платно на бул. „ Дунав “ подменят захранващия тръбопровод, а откакто приключат, ще се трансферират на северното, където следва да инсталират нов магистрален тръбопровод.

Още две входно-изходни артерии ​- Рогошко и Голямоконарско шосе - са на стадий процедури. Ако Комисията за защита на конкуренцията не ги спре поради импортираните тъжби, през пролетта ще бъде даден старт и на тези булеварди. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР