„Тежкият трафик около Дунав мост не е проблем само на

...
„Тежкият трафик около Дунав мост не е проблем само на
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Тежкият трафик около Дунав мост е национален проблем

„ Тежкият трафик към Дунав мост не е проблем единствено на Мартен, Сандрово или жителите на Русе, това е народен проблем. Оттук единствено за ден минават 2400 тира от цялата страна, Европа и Азия “.

С тези думи кметът на РусеПенчо Милков се обърна към протестиращите жители, които блокираха сектора от входа на Мартен до кръговото на Безмитна зона и настояха опашката от тирове да бъде преместена от път II-21 Русе – Силистра.

До 2016 година тировете изчакват реда си за Дунав мост на бул. „ България “, когато междуведомствена комисия взима решението за преместването им.

Според Пенчо Милков и двете места са несъответствуващи, защото бул. „ България “ се явява навътре в града, а пътят Русе-Мартен е от жизненоважно значение както за жителите на Мартен и Сандрово, по този начин и за хилядите работещи и бизнесите в Индустриална зона „ Тегра “, Свободна зона-Русе и „ Индустриален парк – Русе “.

Макар пътят да е от републиканската пътна мрежа и в ОбщинаРусе да не постъпват доходи от ТОЛ такси и такса "Дунав мост ", общинското управление не е спирало да работи за решаването на казуса. Кметът на Русе уточни, че пред всяко от държавните управления и отрасловия министър е отправяно с писма и в персонални диалози настояването за постъпване на част от приходите от Дунав мост в локалния бюджет за възобновяване на инфраструктурата.

Кметският екип работи за облекчаването на трафика и посредством създаване на огромен буферен паркинг. Благодарение на тези старания, през 2021 година държавното управление отпусна 3 млн. лева за построяването на паркинга, а неотдавна постъпи и публично капиталово предложение за строителството на подобен върху общински парцел от 160 дка за най-малко 700 тира.

"Служебно изготвяме обстоен организационен проект “, разгласи Пенчо Милков. Той разчита, че дейностите му ще бъдат подкрепени с административни ограничения и трафикът ще бъде разпределян и навътре в страната - Бяла, Велико Търново и Стара Загора.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР