Тежките условия на труд и експлоатацията на чуждестранни работници в

...
Тежките условия на труд и експлоатацията на чуждестранни работници в
Коментари Харесай

Хайки за гастарбайтери в Германия

Тежките условия на труд и употребата на задгранични служащи в от дълго време са тематика на публични полемики в, само че през последните няколко месеца дебатът се разгоря с нова мощ. Поводът беше, че няколко месопреработвателни предприятия се трансфораха в огромни огнища на ковид. Стана ясно, че огромна част от работещите в кланиците са наети от подизпълнителски компании, като по този метод месопреработвателната промишленост заобикаля задължението да обезпечи на въпросните служащи естествени условия на труд и живот.
Сред засегнатите са доста служащи от Източна Европа, в това число български жители. Само в най-голямата немска касапница, тази на компанията “Тьонис ” в окръг Гютерсло, към месец юни работеха 590 българи. След като ясно, че над 1300 от служащите в кланицата са инфектирани с, тя беше краткотрайно затворена.
 Германски министър: Позор е, че хора от България стават жертва на употреба Германски министър: Позор е, че хора от България стават жертва на употреба
" Позор е, че в това богато общество хора от България и Румъния стават жертва на употреба ", съобщи немският министър на труда Хубе...
Законодателни промени
Тогава политиката даде обещание законодателни промени, които да сложат завършек на злоупотребите в сектора. Преди към две седмици Бундестагът прегледа на първо четене нов закон за възстановяване контрола на отбраната на служащите. Той не разрешава наемането на външни служащи за осъществяването на някои съществени действия в месопреработвателната промишленост, като кръвопролитие, разфасоване и преправка. А от идната година се не разрешават и договорите с подизпълнители в сектора.
Припомняме, че в края на юли и след разкритията за тежките условия, при които работят наетите от служащи в немските кланици, държавното управление реши да забрани договорите с фирми-подизпълнители в сектора. С това се надяват да сложат завършек на употребата на хора там. Условията за работа в месопреработвателния отрасъл в Германия от дълго време са обект на съществени рецензии. Огнищата на ковид, които породиха в редица кланици в последните месеци, привлякоха вниманието към този проблем. Основна причина за тежките условия на труд съгласно мнозина са срочните контракти, с които се наемат чиновници, главно от Източна Европа. Затова немското държавно управление предлага тези контракти да бъдат неразрешени.
Покъртителни разкази на служащи за неприятните условия
Неплатен ексклузивен труд, непоколебим контрол и напън: някогашен румънски служащ в кланицата " Тьонис ", Германия, показа преди два месеца за „ Дойче веле “ за какво е решил да смени работата си. Кланицата се трансформира в огнище на ковид в Гютерсло. " Работих в " Тьонис " две години, рядко работехме единствено 8 часа, доста постоянно бяха 12, а от време на време и 13 часа ", споделя той. Самоличността на румънския служащ е известна единствено на Дъждовни води. Той не желае да бъде назван. Констатация от Германия: Българи и румънци внесоха ковид, изискванията в кланиците са пагубни Работникът споделя, че постоянно е било студено и мокро. А работата била тежка - поточната линия от време на време се движела прекомерно бързо. Различни били изискванията за наетите от немски компании. Никой не им крещял и не се отнасял с тях жестоко, както с служащите от Източна Европа – най-вече българи и румънци.
 Българите в немските кланици са получавали най-ниски заплати Българите в немските кланици са получавали най-ниски заплати
Българският политолог Иван Кръстев съобщи, че не може да разбере дебата в Германия по отношение на употребата и неприятните условия на труд в мес...
Когато е идвала ревизия, тогава скоростта на лентите се е забавяла и по този начин работата изглеждала по-лесна. Предварително се е знаело по кое време ще има посещаване на наблюдаващи. Работниците били съветвани да не споделят нищо. И без значение от обстоятелството, че някои от тях са говорели немски, те били предизвестени да настояват, че не приказват езика. Категорично било неразрешено да се разболяват. Когато негов сътрудник настинал, което не било мъчно поради изискванията на труд, в които са работели, шефовете му се разкрещели. Именно тогава неназованият служащ решил да напусне. Някои от местата за настаняване били доста чисти, само че имало и изключения. Винаги обаче в дребни и тесни пространства се настанявали 10, 12 или от време на време даже 14 души. Наемът бил 200 евро на месец на човек. Сградите принадлежали на подизпълнители.
Полицейски акции в 5 провинции
Срещу злоупотребите в кланиците е ориентирана и провежданата сега огромна акция в пет немски провинции. По информация на Тагесшау, интервенцията е против незаконния трафик на служащи в месната промишленост. Около 800 чиновници на реда правят претърсвания в провинциите Саксония, Долна Саксония, Саксония-Анхалт, Северен Рейн-Вестфалия и Берлин.
Полицейски чиновници са влезнали в над 40 жилища и работни площи, като най-мащабни са акциите в градовете Вайсенфелс в Саксония-Анхалт и Гарбсен в Долна Саксония. Фирми са подозирани, че са вкарвали в Германия служащи от Източна Европа с подправени или подправени документи. По данни на полицията, разследвани са 10 души на възраст сред 41 и 56 години, от които 8 мъже и две дами. Иззети са предмети на стойност 1,5 милиона евро.
Две компании във фокуса на проверяващите
 Модерните плебеи в немските кланици: Свинщина посред Германия Модерните плебеи в немските кланици: Свинщина посред Германия
Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия е изправена пред опасността от ново въвеждане на цялостна карантина поради зародилото сер...
Заподозрени са две компании, които са работили без значение една от друга, само че последващи един и същи модел. Те са водели най-вече румънци с подправени документи в Германия, оказвали са им административна поддръжка, грижели са се за тяхното настаняване и превоз, а след това са удържали направените за това разноски от заплатите на служащите.
Акцията на управляващите цели събирането на допустимо най-вече доказателства, включително за финансовите транзакции и връзката сред компаниите, съобщи представител на полицията. Освен това е изключително значимо какъв брой нелегално пребиваващи в Германия служащи ще бъдат открити в квартирите. Всички те би трябвало бъдат разпознати и разпитани. Незаконно влезлите служащи са застрашени от екстрадиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР