Тежките сражения в района на Северодонецк продължават. През последните 24

...
Тежките сражения в района на Северодонецк продължават. През последните 24
Коментари Харесай

Зеленски: Няма да отстъпим територии за сметка на мир с Русия

Тежките сражения в региона на Северодонецк не престават. През последните 24 часа съветските офанзиви са изключително интензивни. Украинската страната призна въпреки и бавния прогрес на руснаците в Донбас.

Съединени американски щати осъдиха решението на Русия да вкара опростена процедура за издаване на съветски паспорти на жителите на южните украински области, които са под съветски надзор. Според Вашингтон, това е опит за покоряване на популацията. Руският президент Владимир Путин подписа декрет, с който да улесни приемането на съветски паспорти от жителите на Херсонска и Запорожка област.

В украинския град Полтава стартира делото против двама съветски бойци, упрекнати във военни закононарушения. А в Русия, Върховният съд ще изслуша настояването на Генералния прокурор за оповестяването на полка " Азов " за терористична организация.



В среднощното си послание президентът Володимир Зеленски остро отхвърли опцията страната му да се откаже от част от територията си в името на спокойно съглашение с Русия.

" Каквото и да прави Русия, постоянно се намира някой, който да каже - хайде да вземем поради и ползите на Русия. Тази година в Давос беше същото. Въпреки хиляди съветски ракети, които удрят Украйна. Въпреки хиляди убити украинци. Въпреки Буча, Мариупол. И отново в Давос, Кисинджер се появи от дълбокото минало и сподели, че част от Украйна би трябвало да бъде дадена на Русия - с цел да няма отчуждаване сред Русия и Европа. Човек остава с усещане, че календарът на господин Кисинджър демонстрира не 2022-а, а 1938-ма, и той приказва не пред аудитория в Давос, а в Мюнхен ", разяснява украинският президент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР