Тежките бомбардировки на ивицата Газа от израелски бойни самолети продължават

...
Тежките бомбардировки на ивицата Газа от израелски бойни самолети продължават
Коментари Харесай

Израелска атака срещу бежански лагер в Газа уби десетки палестинци

Тежките бомбардировки на линията Газа от израелски бойни самолети не престават към този момент шести ден, като изравняват кварталите и се насочват към домове с жители в тях.

Въздушните офанзиви в четвъртък бяха ориентирани към два дома, принадлежащи на фамилиите ал-Масри и ал-Хасани в бежанския лагер Шати (Плаж) в град Газа по крайбрежието на Средиземно море.

Израел сподели, че е хвърлил 6000 бомби за шест дни върху обсадения анклав, един от най-гъсто обитаемоте региони в света.

Газа е откъсната от останалия свят от израелската войска в продължение на 16 години, принуждавайки на процедура своите 2,3 милиона поданици да живеят в затвор навън.

Шати е третият по величина бежански лагер измежду осемте в линията Газа, а също и един от най-пренаселените, с повече от 90 000 души, живеещи на повърхност под половин квадратен километър.

Въздушните набези против лагера в четвъртък убиха 13 души, принадлежащи към две фамилии.

„ Осем от членовете на моето семейство са били убити до момента “, сподели Саад ал-Масри пред Ал Джазира. „ Брат ми Абу Мохамед загуби двамата си сина, Ясер и Рамадан, и дъщерите им Абир, Фириал и Ая. “

50-годишният мъж сподели, че под руините може да има още тела, само че няма машини, които да ги извадят.

В основната болница в град Газа няма място в моргата и телата в бели чували за трупове лежат на пода.

Израелското нахлуване против лагера Шати беше последвано от сходни въздушни офанзиви в цялата Ивица Газа. Според здравните управляващи в Газа минимум 31 души от семейство Шихаб, множеството от които дами и деца, са били убити след израелска офанзива против дома им в Джабалия, най-големият бежански лагер в Северна Газа.

В централния град Дейр ел-Балах минимум 14 членове на семейство Азайзе бяха убити, откакто къщата им беше нападната.

Броят на смъртните случаи към този момент надвиши 1500, като 60 % от убитите палестинци са дами и деца, споделиха здравни управляващи. Повече от 6000 други са ранени.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР