Тежки задръствания посрещат всеки ден пътуващите до Пловдив заради ремонта

...
Тежки задръствания посрещат всеки ден пътуващите до Пловдив заради ремонта
Коментари Харесай

Ежедневни тапи заради ремонта на Рогошко шосе, колите пъплят по 40 минути, за да стигнат до Пловдив

Тежки тапи посрещат всеки ден пътуващите до Пловдив поради ремонта на Рогошко шосе. За това алармират поданици на прилежащи обитаеми места, които откогато трасето е отчасти лимитирано за придвижване, се придвижват доста по-бавно до регионалния град.
Прочетете още
Един от най-натоварените сектори се попада при започване на ремонтните действия, покрай границата с Община Марица. Пътуващите от разклона на Скутаре, както на Скобелева майка, откъдето в този момент минава един от вероятните направления за влизане в Пловдив.

„ Всяка заран ни лишава към 40 минути, с цел да изминем 15 км. Всички села след Скутаре са принудени да се влеят в този трафик, който беше усложнен даже преди ремонта на Рогошко шосе. Кошмарно е и даже няма подсигурена полиция, както се приказва “, разяснява четец пред TrafficNews.

Припомняме, че от 19 февруари правата от границата с Община Марица – отбивката за Околовръстното шосе, в посока Пловдив до ТИР паркинга в Пловдив е затворена и се ремонтира. По прогнози на община Пловдив е допустимо дейностите да приключат предварително и финалът им да е в края на април. Въпреки това крайната дата за довеждане докрай на сектора е 19 юни. През това време там ще бъде осъществено изгребване на съществуващия път, създаване на нова основа и слагането на три пласта асфалтова настилка. Дейностите ще бъдат обезпечени с предплатено заплащане от 11 млн.лв., съобщи преди дни пред медии зам.-кметът по строителство инж. Тошо Пашов.

Дотогава поданици и работещи в региона на обитаеми места към Скутаре ще би трябвало да се сблъскват с тежък трафик. Те показват мнение, че в случай че бъде пуснат трен, който да обслужва пасажерите рано заран, казусът може да бъде отчасти решен.

   
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР