Тежки сражения и още много цивилни жертви. Това е равносметката

...
Тежки сражения и още много цивилни жертви. Това е равносметката
Коментари Харесай

Ден 30 на войната в Украйна: Тежки сражения и още много цивилни жертви


Тежки сражения и още доста цивилни жертви. Това е равносметката на 30-ия ден от войната в Украйна.

Мариупол съвсем е високомерен от съветските елементи. Чеченският президент Рамзан Кадиров се похвали, че неговите бойци са прогонили батальона „ Азов “ от града и са завладяли кметството.

Украинските управляващи оповестиха, че под руините на бомбардирания спектакъл преди 10 дни са извадени към 300 тела. За други 300 души по-рано беше обявени, че са оживели.

Около Киев украинските елементи съумяват да устоят на нападенията и даже са си върнали няколко покрайнини към столицата. Андрий е от Буча, на 20 километра западно от Киев, превзето от руснаците в самото начало на войната.

„ Казах на жена си да се крият в мазето с децата, а аз отидох и се записах в моята войскова част. Те живяха две седмици по този начин, след това съумяха да се изтеглят “, споделя доброволецът.

Руското командване разгласи, че първата цел на интервенцията – намаляване на украинската войска, е реализирана, и скоро ще се пристъпи към цялостното „ освобождение “ на Донбас.

„ Вечерта на 24 март с високоточна ракета „ Калибър “ с морско базиране беше нанесен удар по база за гориво в Калиновка край Киев. Унищожен е най-големият склад за гориво на украинската войска, снабдяваща украинските войски в централната част на страната “, заяви Игор Конашенков – представител на съветската войска.

Властите в Киев оповестиха, че до през днешния ден са засети над 1 500 000 декара пролетници – царевица, захарно цвекло, соя, просо, елда и овес. Украйна е измежду главните снабдители на земеделска продукция за Европа и за продоволствените стратегии на Организация на обединените нации, само че войната съществено заплашва доставките.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР