Тежки наводнения наложиха евакуацията на 1600 души в южната част

...
Тежки наводнения наложиха евакуацията на 1600 души в южната част
Коментари Харесай

След жегите, наводнения и във Франция

Тежки наводнения постановиха евакуацията на 1600 души в южната част на Франция , оповестява БиБиСи.

70-годишен немец, който оказва помощ като началник на детска група в летен лагер е липсващ. Най-засегнатите региони са Гард, Ардеш и Дром. Повече от 400 пожарникари и полиция, както и четири хеликоптера оказват помощ в засегнатите региони.

Наводненията последваха извънредно горещото време обхванало южна Франция и огромна част от Европа. В летен лагер в Сен-Жулиен-де-Пейрола 119 деца са евакуирани . Изчезналият немец от лагера е отвеян от водата, откакто е потърсил заслон в караваната си, която не е устояла на приливната вълна.

Няколко души са в болница с леки пострадвания, оповестиха публични лица. " Знаехме, че следва стихия, само че не можехме да повярваме жестокостта с която ни удари ", разяснява Рейчъл Бюканън от Оксфорд, която е била на къмпинг покрай река в Ардеш.

" Нивото и скоростта на реката бяха изключителни събудихме се в 30 см вода. Да караме кемпера беше доста плашещо, пътят край реката е изцяло под вода, водопади се появиха от нищото и срутваха дефилето ", разяснява тя.

Global Warming Times: 1600 evacuated, one missingafter heavy flooding at French camp site #flooding https://t.co/JseZPg2s5p
— Global Warming Times (@globalwarmingt) August 10, 2018
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР