Тежки нарушения, граничещи с престъпления при изграждането на плувния басейн

...
Тежки нарушения, граничещи с престъпления при изграждането на плувния басейн
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград с фрапантни разкрития

Тежки нарушавания, граничещи с закононарушения при построяването на плувния басейн в ж.к. „ Еленово “ са открити при осъществени инспекции от Община Благоевград. Сред тях са липса на Акт 12 и подправяне на Акт 15 с положени неистинен подписи на архитекти и инженери, това съобщи на конференция кметът Илко Стоянов.

Окръжна прокуратура е сезирана за фрапантните нарушавания, като се чака способените органи да извършат инспекция както на компанията реализатор Едноличен търговец „ Маргарита-П- Иван Костадинов ", по този начин и на чиновници на Общината, които са заемали управителни длъжности по време на осъществяване на обекта, акцентира Илко Стоянов.



Той напомни, че през 2014 година Община Благоевград е получила Постановление на Министерски съвет от страната и е подписан контракт за инженеринг на Семеен кодекс „ Пирин “ в кв. „ Еленово “, ведно с плувния басейн, на стойност към 2.4 млн. лв..

За обекта, приключен през 2015 година, обаче е било належащо да бъдат разплатени спомагателни 1,4 млн. лв., които с лихвите и разноските по делото са на стойност към 2,5  млн. лв..

Кметът съобщи, че влязлото в действие решение на Върховен касационен съд ще се отрази на бюджета на Община Благоевград, касаещ локалните действия. То ще повлияе на всички общински предприятия, включително Оперативна програма „ Благоевград ремонт строй “, БД „ Спортни парцели “, Оперативна програма „ Озеленяване “, Оперативна програма „ Чистота “. Ще рефлектира и върху локалните действия, измежду които еднократните помощи за новородени, обществени помощи, инвитро и обществения патронаж. 



Решението ще се отрази и на финансирането на спортните клубове, за което кметът предизвести на съвещание на Общински съвет. 

Илко Стоянов съобщи, че ще задържи Общината постоянна, макар спомагателните затруднения поради неналичието на държавно управление, на бюджет и на невъзможността да се тегли заем заради приключването на мандата на сегашния Общински съвет
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР