Тежки инфраструктурни проблеми поставиха кметовете на първомайските села Буково /Али

...
Тежки инфраструктурни проблеми поставиха кметовете на първомайските села Буково /Али
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: ГЕРБ залага ремонт на минимум 2000 км републикански пътища всяка година

 _2024 izbori_v013 Тежки инфраструктурни проблеми сложиха кметовете на първомайските села Буково /Али Баджаклъ/ и Драгойново /Димитър Петров/ на среща с лидера на листата на ГЕРБ в 17 МИР Цвета Караянчева. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Пътят от с. Православен до с. Драгойново е в окаяно положение. За ремонта на 2-километровото трасе са обезпечени 2,4 млн. лв., само че строителните работи към момента са на кота нула. По думите на кмета, планът залежава някъде в министерствата. Отсечката сред селата Буково и Воден пък в никакъв случай не е била асфалтирана. Заради неналичието на естествена инфраструктура на жителите на двете обитаеми места им се постанова да обикалят 32 км, с цел да стигнат до домовете си. Хората споделиха още, че децата им са в чужбина, а празните къщи се разрушават. Руши се и локалната черква, която има потребност от незабавен ремонт.

„ Поемам ангажимент да спомагам плановете да бъдат задвижени. Без естествена битова среда няма по какъв начин да повишим стандарта на живот, да разгадаем демографския проблем и да спрем обезлюдяването. Изходът е да има постоянно държавно управление с цялостен мандат, което да осъществя дълготрайна стратегия ", акцентира Цвета Караянчева.

Тя добави, че за ГЕРБ вложенията в инфраструктура постоянно са били основни. В управническата си стратегия партията залага на най-малко по 2 000 км. качествено ремонтирани републикански пътища всяка година и приходи, достигащи 75-80% от средноевропейската покупателна дарба.

„ Смисълът на политиката е хората в дейна възраст да имат вероятност, да възнамеряват бъдещето си, да чертаят хоризонти, да са обществено ангажирани. ГЕРБ е изборът на младите в България. Работим и за заслужен живот на възрастните хора и за приходи с висока покупателна дарба, които да не се надбягват с инфлацията “, разяснява след обиколката в града Караянчева.

Най-голямата болежка на хората от Първомайско обаче се оказа неприятната пътна и ВиК инфраструктура, освен в общинския град, само че и по селата. Това разбра Караянчева при срещата си и с поданици в Драгойново. Те я посрещнаха с вяра да помогне за разрешаването на сериозен проблем.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР