Тежки и продължителни разследвания, свързани с проституция и наркотици, са

...
Тежки и продължителни разследвания, свързани с проституция и наркотици, са
Коментари Харесай

Шефът на Трафик СОТ: Задържането ми е заради разследвания за...

Тежки и продължителни следствия, свързани с проституция и опиати, са в основата на офанзивата против Александър Апостолов, шефът на Трафик СОТ и на пловдивска медия. Това сподели самият той на брифинг пред публицисти, в коментар на задържането му от полицията през вчерашния ден сутринта.

„ Това се случи в 10.30 часа сутринта, по нормалния ми маршрут към работа. Нарушението, което направих беше от лента за напряко да завия надясно, след което бях спрян. Искам изрично да заявя, че в теста, който направих нямаше чертичка, показваща приложимост на каквото и е да е наркотично вещество. Това, което беше маркирано в теста, беше рубрика „ опиати “ и няма нищо общо с тиражираната от някои медии информация, че съм употребявал кокаин. Единственото нещо, което използвам са хапчета за кръвно, предписани от доктор. Веднага, откакто бях спрян, желаех да дам кръвна проба. Резултатът ще покаже, че в кръвта ми е нямало такива вещества. Още на следващия ден ще отида и ще си направя допустимо най-бързите кръвни проби в самостоятелни една от друга лаборатории в Пловдив и София, с цел да не остане усещане, че въздействам по някакъв метод на резултатите “, разяснява той.

Апостолов твърди, че мотивът за случилото се през вчерашния ден са журналистически следствия в последните 2-3 месеца. „ Едното от тях е за проститутките, което беше в три елементи и бе излъчено по малкия екран. През цялото време когато ние правихме това разследане, към нас се подаваха сигнали, че има чадър над избрани адреси и хора. Става въпрос за чадър от съответно полицейско уптравление – от чиновници, които работят там, от някогашни такива и от техни близки. Всичко това ние го имаме документирано. Още на следващия ден ще уведомя „ Вътрешна сигурност “ и Главната прокуратира, с цел да вземат те нужните ограничения “, уточни той.

Апостолов сподели, че по времето на неговото задържане е осъществено още едно такова – на подставеното лице, което е употребявано да вика проститутките и да ги записва със скрита камера. На адреса, където се е случвало всичко това са влезнали полицейските чиновници, които са обискирали и адреса на Апостолов. Обискът у подставеното лице бил без поемни лица, без нужните дфокументи и без протокол, който да удостоверява какво са правили там, твърди шефът на Трафик СОТ.

Относно прахообразното вещество и таблетките „ Ксанакс “, открити в дома му, той уточни, че са открити в миг, в който нито той, нито поемните лица, нито неговия юрист са имали видимост.

„ Срещу част от екипа, който извърши обиските имаме сигнали по друго следствие, по което работим. Ще продължим да работим макар тов, което се случи против мен “, съобщи той и уточни, че случилото се е уронило престижа му и има за цел заплашване.

Апостолов е твърдо решен, дружно със брачната половинка си, да се подложат на полигфар и да им зададат всевъзможни въпроси отновно случилото се.

„ Много е значимо да отбележим, че още преди седмица обратно във времето всекидневно виждах по нормалния ми маршрут патрулки от съответното районн, както и цивилни пред къщата ми, които бяха част от вчерашния екип. На 5 април бях спрян по безусловно същия начин-с буркани. Причината – че съм говорел по телефона до като карам на централна градска улица с 5 км/ч. Вчера ме спря безусловно същия патрул, който беше и на 5-ти “, уточни Александър Апостолов.

Той посочи, че второто следствие, което е причина за офанзивата против него, е обвързвано с полицейски чиновници, които се възползват от служебното си състояние, за „ да окажат вярна посока на хора, занимаващи се с продажбата на опиати “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР