Тежки дипломатически совалки между Скопие, София и Атина текат тези

...
Тежки дипломатически совалки между Скопие, София и Атина текат тези
Коментари Харесай

Куриоз! Македония посреща Лавров с благословията на София и Атина

Тежки дипломатически совалки сред Скопие, София и Атина текат тези дни. Заради визитата на Сергей Лавров в Македония, държавното управление е насила да съгласува всяка стъпка.

" Министерство на външните работи е в непрекъснат контакт с дипломатическите си сътрудници. Следваме прецизно протокола и се надяваме на най-хубавото ", разясняват от държавната прес-служба.
Лавров се чака на посещаване, по отношение на обстоятелството, че Македония ще бъде хазаин на тридесетото съвещание на министрите на ОССЕ /Организацията за сигурност и съдействие в Европа /, което визира бъдещето на цялата организация.

Ситуацията досега е много комплицирана и съгласно мнозина, спешна. Това е една от най-големите интернационалните организации в света, а в Европа е с мащабите на Организация на обединените нации. Контролът и ръководството й обаче са много комплицирани и в последно време имат съществени проблеми.

Естония се оплака, че Русия и Беларус съзнателно блокират кандидатурата на страната за президентския пост за 2024-а година. " Москва и Минск от години пречат на организацията да работи обикновено и да се развива. От приемането на бюджета, до оглавяването на другите ресори, те не стопират да провеждат саботажи. Жестоко е ", споделя Магнус Цакна, представител на Министерство на външните работи на Естония.

Очаква се напрегната последваща седмица, както и какви позиции ще заеме Лавров от името на Русия.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР