Тежката ситуация в света удари и нискобюджетната авиокомпания Ryanair. От

...
Тежката ситуация в света удари и нискобюджетната авиокомпания Ryanair. От
Коментари Харесай

Ryanair: Край на ерата на полети от 10 евро

Тежката обстановка в света удари и нискобюджетната самолетна компания Ryanair. От управлението й оповестиха, че тя към този момент няма да предлага полети на най-ниските цени.

Главният изпълнителен шеф на Ryanair Майкъл О`Лиъри съобщи, че ерата на билета от 10 евро е завършила.

Средната цена на билета на самолетната компания скочи от към 40 евро през миналата година до почти 50 евро през идващите пет години, сподели той пред BBC.

" Няма подозрение, че в долния завършек на пазара, нашите в действителност евтини промоционални цени – цените от едно евро, цените от €0,99, даже цените от €9,99 – мисля, че няма да видите тези цени през идващите няколко години ", сподели О`Лиъри пред BBC Radio 4.

Повишаването на разноските за гориво, което покачва цените на самолетните билети, също по този начин покачва сметките за сила на семействата, изяждайки разполагаемите приходи на хората.

Но шефът на самолетната компания сподели, че все пак чака клиентите да търсят по-евтини варианти, вместо да понижават полетите.

" Смятаме, че хората ще продължат да летят постоянно. Но те ще станат доста по-чувствителни към цените. "

Тъй като самолетните билети станаха по-евтини през последните десетилетия, броят на осъществените полети се усили, като повече хора вършат къси почивки в чужбина в допълнение към годишната отмора. Авиокомпании като Ryanair, Easyjet, Vueling и Wizz Air се състезават да оферират евтини услуги без непотребни разноски.

Търговските полети в този момент съставляват към 2,4% от световните излъчвания на CO2 и секторът е изправен пред напън да понижи въздействието си върху климата, в това число акции за увещание на хората да преминат към железопътен и авто превоз.

О`Лиъри обаче твърди, че автомобилният превоз и корабоплаването имат по-голям принос за CO2 като цяло и сподели, че фокусът върху намаляването на излъчванията от въздушния превоз е " неправилно ".

Той сподели, че Ryanair влага в по-ефективни самолети, само че че по-голямото понижаване на потреблението на изкопаеми горива ще пристигна от прекосяването от бензинови и дизелови към електрически пътни транспортни средства.

В резултат на пандемията от Коронавирус, която съществено наруши интернационалните пътувания, хората се оказаха нетърпеливи да се върнат на борда на самолетите.

Но защото търсенето на въздушни пътувания се възвърне, дефицитът на личен състав в самолетните компании и летищата докара до закъснения и анулирани полети по целия свят. Някои пасажери са били принудени да чакат с часове или да пренасрочат пътуването си в последния миг.

О`Лиъри споделя, че изпитва " доста малко състрадание " към летищата, защото те знаели графици от месеци и че чиновниците по сигурността, които са отговорност на летищата, изискват по-малко образование от водачите.

Той упрекна " Хийтроу ", което е лимитирало броя на пасажерите, идващи на летището през лятото, в " неприятно ръководство ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР