Тежката ситуация, в която се намира целият свят, заради пандемията

...
Тежката ситуация, в която се намира целият свят, заради пандемията
Коментари Харесай

ЦСКА с 11 българи в състава? Защо не!

Тежката обстановка, в която се намира целият свят, поради пандемията от ковид удари много съществено и спортните среди. Някои клубове орязват част от разноските си, редуцират футболисти и треньори, а се стига и до намаляването на възнагражденията на футболистите. Всичко това за даденият клуб да оцелее в тежките времена, които предстоят.

В ЦСКА към този момент няма индикации за финансови проблеми, както е при безконечния зложелател Левски. На " Българска войска " финансовото състояние е устойчиво, само че рецесията с ковид може да промени това отношение, както при " армейците ", по този начин и при много клубове в Европа и света.
 21 чужденци в ЦСКА - кои от тях стават за тима?
21 чужденци в ЦСКА - кои от тях стават за тима?

Кой по какъв начин се оправя през сезона при " армейците "?

При това състояние да приемем обстоятелството, че настава лека финансова рецесия при " алените ", която постанова разлъка с всички чужденци, които също по този начин имат и високи заплати. ЦСКА е опрян до стената и би трябвало да прибегне до това да разчита единствено на български играчи. Ситуация, която надали може да се види при естествени условия. Е, дано разгледаме кои български играчи биха могли да дебаркират на " Армията " и да сглобят боеспособен " армейски " тим.

Мартин Луков (Локомотив Пловдив)
 Снимка 468474
Източник:

Въпреки юношеските си години, които прекарва в академията на Левски, Мартин Луков би бил едно ужасно попълнение под рамката на вратата на ЦСКА. Вратарят се е отличил с впечатляващи спасявания не един път и два пъти. Той стигна и до Националния тим на България, което приказва задоволително за стража на Локомотив (Пловдив). Самият Мартин Луков бе признавал в изявление за ТОПСПОРТ през 2016 година, че не би минал в ЦСКА, само че към този момент сме 4 години по-късно, а мисленето на човек се трансформира.

Иван Бандаловски (Ботев Пловдив)
 Снимка 465622
Източник:

Бившият капитан на " армейците " сега пази цветовете на Ботев (Пд), само че би паснал като длан камък в сърцето на ариегарда до сегашния капитан Петър Занев. Освен с екипа на ЦСКА и Ботев, Бандата е натрупал сериозен опит в родното състезание защитавайки цветовете на Литекс, Локомотив (Сф), Верея и Берое, а в чужбина е играл за отборите на белгийския Оуд-Хьоверле Льовен, сръбския Партизан и кипърския Анортозис. Бандаловски също по този начин има 19 мача за България. Феновете биха се зарадвали да видят още веднъж сърцатия бранител с алената фланелка.

Ангел Лясков (Ботев Враца)
 Снимка 381622
Източник:

Левият бранител сега играе чартърен в отбора на врачани, а най-хубавото решение на управлението на ЦСКА би било да си върне бранителя в тима. Лясков демонстрира постоянни изяви с екипа на " зелените " и е един от твърдите титуляри в селекцията на Антони Здравков. Той бе преотстъпен поради прекомерно огромната конкуренция в тима на " алените " в лицето на Жеферсон и Брадли Мазику. Именно Мазику е непроменяемо започващият в лявата част от отбраната в състава на Милош Крушчич. Ангел Лясков сподели положителни игри, когато беше в състава на ЦСКА, като изключително деятелен бе в дуелите против Копенхаген и Левски.

Александър Тонев (Ботев Пловдив)
 Снимка 472626
Източник:

Още един някогашен състезател на ЦСКА. Тонев се подвизава сега при " канарчетата " и е един от добре представящите се футболисти в предни позиции за пловдивския клуб. Твърдеше се, че " армейците " имат интерес към него през 2018 година, когато бе прекратил контракта си с италианския Кротоне. Тогава обаче до трансфер не се стигна и той облече екипа на Ботев. Тонев има добра визитка отвън рамките на родината, където е играл за тимовете на Лех (Познан), Астън Вила, Селтик и Фрозиноне. Сашо Тонев би оказал помощ на тима с неговата заостреност по фланговете.

Тодор Неделев (Ботев Пловдив)
 Снимка 414002
Източник:

Плеймейкърът на няколко пъти съобщи, че не би играл в различен български клуб с изключение на в Ботев. ЦСКА беше покрай привличането му предходната зима, само че това по този начин и не се случи. Дори по-късно в дуелите сред двата отбора, " алените " почитатели приветстваха Тошко при комфортна опция. Неделев е съвършеният атакуващ футболист за родното състезание и би бил доста положително попадение в редиците на ЦСКА. Обстоятелствата обаче са други и той надали би дебаркирал на " Българска войска ". Въпреки това обаче Неделев няма по какъв начин да не попадне в класацията ни.

Мартин Минчев (Черно море)
 Снимка 425730
Източник:

Юношата на " моряците " направи възторг точно в дуела против ЦСКА предходната година, в който Черно море завоюва с 2:0 във Варна. Оттам потегли и подема на младокът, който към този момент е неизменима част от титулярния състав на Илиан Илиев. Твърдеше се, че ЦСКА ще предприеме атака за играча през лятото на 2019г., само че до трансфер по този начин и не се стигна. Евентуално прекосяване на Минчев на " Българска войска " и неизменност с екипа на " армейците " би могло да му уреди много по-сериозен трансфер след години. 18-годишният футболист е прочут с бързината си и опцията да играе добре " ек на ек ".

Футболисти, които биха били положителни попълнения в състава на " армейците ": Момчил Цветанов, Тонислав Йорданов, Спас Делев, Митко Митков.

Старши-треньор: Александър Томаш
 Снимка 435012
Източник:

Колкото и положителни футболисти да имаш в състава, то в никакъв случай не би трябвало да се омаловажава ролята на старши-треньора. Цялото ми почитание към Милош Крушчич, само че мнението ми е, че неговите качества към момента не са задоволителни за тим от ранга на ЦСКА. Може да му благодарим за отдадеността, която сподели към клуба, само че от лятото тимът се нуждае от нов и първокласен БЪЛГАРСКИ треньор. Неговата позиция би трябвало бъде заета от Александър Томаш. Истински " армеец ", който е потвърдил качествата си в тима на Берое. Имаше спекулации към неговото име, само че нищо публично най-малко към този момент.

Примерен състав на ЦСКА:

Мартин Луков,

Иван Турицов, Иван Бандаловски, Петър Занев, Ангел Лясков,

Кристиян Малинов, Валентин Антов,

Александър Тонев, Тодор Неделв, Мартин Минчев,

Ахмед Ахмедов.

Резерви: Илия Шаламанов, Божидар Чорбаджийски, Пламен Гълъбов, Момчил Цветанов, Тонислав Йорданов, Спас Делев, Митко Митков.

Старши-треньор: Александър Томаш.
 Знаменитата серия от седем следващи победи на Левски против ЦСКА
Знаменитата серия от седем следващи победи на Левски против ЦСКА

Двата български гранда правеха същинско шоу на футболния терен
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР