Тежка загуба за Русия. Крайцерът „Москва“ е потънал, обяви руското

...
Тежка загуба за Русия. Крайцерът „Москва“ е потънал, обяви руското
Коментари Харесай

Тежка загуба за Русия: Потъна крайцерът „Москва“

Тежка загуба за Русия. Крайцерът „ Москва “ е потопен, разгласи съветското Министерство на защитата. Това е станало до момента в който флагманът на съветския Черноморски флот е бил теглен на буксир назад към пристанище по време на стихия.
По-рано украинските управляващи оповестиха, че крайцерът е бил ударен с две ракети. Москва обаче отхвърли. Каквато и да е повода за потъването на крайцера „ Москва ", то съставлява освен крах за Русия, само че и сериозен тласък за защитата на Украйна. Загубата на 180-метровия транспортен съд се случва в миг, в който съветската войска се пробва да овладее изцяло стратегическото пристанище Мариупол и да разшири настъплението си в Южна и Източна Украйна.
Със сигурност потъването на „ Москва” няма да реши изхода на войната, само че от Пентагона към този момент оповестиха, че ще окаже въздействие върху качествата на съветската войска. „ Това е крайцер. Те имат единствено три от този клас. Това е транспортен съд, който е почти 186 метра дълъг и има екипаж от съвсем 500 моряци на борда. Основно е предопределен за противовъздушна защита. Така че това сигурно ще окаже въздействие върху техните благоприятни условия в кратковременен проект. Дали това оказва въздействие върху техните военноморски качества в дълготраен проект - не е ясно в момента”, съобщи Джон Кърби.
Официалната версия на съветското военно командване за случая с флагмана на съветския флот е зародил пожар и последвали детонации на муниции. Дори и да е правилно, това съставлява образец за сериозна немарливост от страна на съветските военни. В среднощното си видеообръщение президентът Зеленски поздрави сънародниците си с проявената устойчивост.
„ Издържахме към този момент 50 дни. 50 дни на съветска инвазия, макар че окупаторите ни даваха най-вече 5 дни. Ето по този начин ни познават те. Русия не стартира войната на 24 февруари. Руските войски пристигнаха при нас през 2014 г.”, сподели той.
Зеленски напомни, че съветските войски са откъснали Крим, трансформирали са го в огромна военна база и са създали Черно и Азовско море най-опасните води в света.
На този декор, мощни детонации са били чути в Киев рано сутринта. Както в столицата, по този начин и в цяла Украйна са били задействани сирените за въздушно нахлуване. Това става в миг, когато украинците се приготвят за огромна съветска атака на изток. Експлозиите е имало в Херсон на юг, в източния град Харков и в Ивано-Франковск на запад.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР