Тежка верижна катастрофа“ на 154-ти км на АМ Тракия вдигна

...
Тежка верижна катастрофа“ на 154-ти км на АМ Тракия вдигна
Коментари Харесай

“Тежка верижна катастрофа“ на АМ “Тракия“ вдигна на крак полиция, пожарна и бърза помощ

„ Тежка верижна злополука “ на 154-ти км на Автомагистрала „ Тракия ” подвигна на крайник екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Такъв сюжет за образование бе разигран с присъединяване всички институции, забъркани в провеждането на избавителни интервенции и обезопасяване при тежка злополука. Според сюжета случаят е станал поради влошени метрологични условия.
Прочетете още
За поредна година „ Областна комисия Пловдив за сигурност на придвижването по пътищата “ организира обучение за реакция на съставните елементи на „ Единната избавителна система “ при настъпило ПТП. В постановката участваха два автомобила, камион и рейс. В произшествието има тежко потърпевши и поражда пожар в единия автомобил. Провеждането се извърши в Авиобаза Чешнегирово.

Повече за постановката описа зам.-областният шеф Атанас Ташков, който е началник на демонстрацията.

„ Учението е по отношение на годишния проект на „ Областната комисия за сигурност на придвижването по пътищата “. Това е планувано пълномащабно образование, което се организира в края на годината и инсценира тежко пътно произшествие. Тази година се организира на 154-ти км на автомагистрала Тракия и разиграва сюжет на случай сред тежко товарни транспортни средства, коли и рейсове с тежко ранени пасажери. В една от колите имаме и мигранти, както и съществено потърпевши деца в рейс. Така вършим проби на единната избавителна система, с цел да проверим по какъв начин се сработват институциите и по какъв начин се реагира, с цел да бъдем по-подготвени при действителен случай ”, съобщи Ташков.

Подобно образование бе осъществено предходната година и на пътя за Чепеларе.

„ Всеки път усъвършенстваме и прибавяме неща, които са значими за по-бърза реакция. Показахме образно, ще бъде подаден сигнал и незабавно виждаме по какъв начин се предава информацията, кой идва, кой обезопасява придвижването, какви ограничения подхваща всеки един участник. Водим мемоари и вършим разбор, като концепцията е в действителност да бъдем по-подготвени при същински подобен случай ”, добави още той.

Той е безапелационен, че времето за реакция е основно. Важно е до 15 минута да има придвижване от незабавен автомобил, кола за спешна помощ, пожарна.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР