Тежка техника влиза в наводнените села в Карловско. 20 служители

...
Тежка техника влиза в наводнените села в Карловско. 20 служители
Коментари Харесай

Тежка техника влиза в наводнените села в Карловско

Тежка техника влиза в наводнените села в Карловско. 20 чиновници на „ Автомагистрали ” и 40 на тол ръководството оказват помощ за разчистването след наводнението. 

По думите на заместник-министъра на районното развиване Захари Христов страната реагира съответно, няма терзания и вредите ще бъдат отстранени.

Водоподаването в региона се възвръща поетапно поради скъсани водопроводи. Местните управляващи са обезпечили безвъзмездна питейна вода. Електричеството също се възвръща поетапно.

Държавата ще обезпечи краткотрайни жилища на изгубилите домовете си след наводненията. Това разяснява в „ Здравей, България ” министърът на защитата Димитър Стоянов. Той се надява, че след това ще има и по-сериозна реакция.

По думите му няма забавена реакция и на местата, откъдето са получили сигнали, са реагирали незабавно. „ Още на 2 септември беше задействан модулът за превъзмогване на наводнения от 61-ва Стрямска бригада. И той отиде незабавно в Богдан и Каравелово. Не сме получили различен сигнал, не сме реагирали ”, посочи той.

Той акцентира, че още първия ден са изпратени над 100 индивида и 18 машини сред Богдан и Каравелово. „ Показахме, че страна има и реагирахме съответно. Всички получени сигнали са отработени ”, съобщи Стоянов. И добави, че няма места, които да са недостъпни.

На този декор е почнало разказване на вредите. До края на седмицата се чакат систематизираните данни. Каква финансова помощ ще получат потърпевшите зависи от междуведомствената комисия.

Основната причина за бедствието съгласно локалните хора е неконтролираната сеч в близката гора. В Каравелово настояват, че коритото на реката не е почиствано от 20 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР