Тежка остава ситуацията с пожарите в страната. Дежурни екипи продължиха

...
Тежка остава ситуацията с пожарите в страната. Дежурни екипи продължиха
Коментари Харесай

Тежка нощ за огнеборците: Над 30 изгорели къщи в Отец Паисиево, евакуираха хората

Тежка остава обстановката с пожарите в страната. Дежурни екипи продължиха битката с огъня и през нощта, все пак обаче вредите са огромни - изгорели са къщи, големи тревни и горски площи, евакуирани са хора.

Тридесет постройки изгоряха при пожара край село Отец Паисиево в община Калояново, сочат предварителните данни за следствията от вилнеещия в региона пожар. Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и родственици, предава БНР.

" Започваме да сменяме екипите на пожарната. Снощи беше динамично ситуацията. От 6000 декара към този момент отиваме на 9000 -10 000 декара и вървим нагоре. Теренът е доста мъчно пристъпен. Пожарните вървят от всички страни. Три булдозера вършат просеки, с цел да може огънят да го затворим от всичките села ", сподели Младен Кичев, кмет на община Калояново, представен от Българска национална телевизия.

От регионалната администрация са поискали спомагателна помощ от военните.

" Днес ще бъдат от 61-ва Стрямска механизирана бригада, както и 91-ви инженерен полк - Пловдив с тежка техника, с цел да можем да създадем тези просеки, които са нужни за локализиране на пожарите. Координираме и търсенето на водоски, защото тук липсва вода. Вчера бяха обезпечени водоноски от община Карлово и от Пловдив. Днес се опитваме да намерим още водонски ", изясни Христина Янчева - регионален шеф на Пловдив.

Частично бедствено състояние беше оповестено и за региона на Горска поляна, заяви нощес кметът на община Болярово Христо Христов.

По последни данни пожарът се е популяризирал към село Воден, като по пътя си е засегнал необитаеми къщи и икономически постройки, унищожени са и кошери, както и лозови масиви.

Силен вятър разпали още веднъж огъня и край симеоновградското село Константиново нощес, предава още Българска национална телевизия. Стигна се и до евакуация на хората от последните къщи. Направени са просеки, които да спрат огъня. Много от жителите на селото излязоха на основния път, страхувайки се, че стихията ще влезе в домовете им.

Големият пожар край Стара Загора беше овладян. Частичното бедствено състояние обаче остава в действие. Тази нощ по целия периметър на пожара останаха дежурни екипи, които ще наблюдават огънят да не се разрасне.

Обстановката над Стрелча, област Пазарджик, продължава да е напрегната. Изпепелени са над 1000 декара гори, оповестява bTV.

Източник dir.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР