Тежка остава ситуацията с пожара край санданското село Петрово, където

...
Тежка остава ситуацията с пожара край санданското село Петрово, където
Коментари Харесай

Свидетел на трагедията край Петрово: Те бягаха, но огънят ги прегърна

 Тежка остава обстановката с пожара край санданското село Петрово, където през вчерашния ден в битката със стихията починаха двама горски чиновници. Около 300 декара не престават да горят, на място са горски чиновници и такива на пожарната.

Ако има нужда, на по-късен стадий ще се включат доброволци, само че те би трябвало да са добре екипирани и готови, оповестиха от Община Сандански.

Загиналите през вчерашния ден чиновници са опитни, с 5-годишен стаж, изясни пред Българска национална телевизия шефът на Югозападното държавно дружество инж. Дамян Дамянов.

Според него обаче, те не са имали късмет да се спасят, защото пожарът доста бързо е минал от низов във върхов и това е коствало живота им.

Те бягаха, само че огънят напряко ги застигна и ги прегърна, показа пред Българска национална телевизия един от очевидците на случая.

Бащата на единия от починалите горски чиновници съобщи, че те не са били добре екипирано, само че съгласно инж. Дамянов обстановката е била непредвидима и в тази ситуация никакъв проект и инструктаж не са могли да предотвратят случая с съдбовен край.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР