Тежка, но успешна спасителна акция в . Спасителите от отряда

...
Тежка, но успешна спасителна акция в . Спасителите от отряда
Коментари Харесай

Успешно приключи нощното издирване на мъж в Пирин

Тежка, само че сполучлива избавителна акция в. Спасителите от отряда в Сандански са оказали помощ на мъж със сърдечни проблеми, намиращ се високо в планината. Акцията продължи близо 10 часа, съобщи БТВ.

В неделя по обед планинската работа в Сандански получава сигнал от овчар, намиращ се високо в планината. Мъжът се оплаква от остри болки в региона на сърцето.
 Хижар нападнал туристи в подслон в Пирин Хижар нападнал туристи в подслон в Пирин
Хижар нападнал туристи в подслон в Пирин. Студентите са били на 10-дневна екскурзия в Пирин, случаят е станал в заслона " Тевно езеро&...

След близо 5-часов преход екипът идва на място и оказва първа помощ на 60-годишния мъж от санданското село Ощава. Той към този момент е добре и се лекува в болничното заведение в Благоевград, а спасителите още веднъж подсетиха потребността от хеликоптер в сходни сериозни моменти.

„ 11 индивида бяхме, когато отидохме при потърпевшия имаше занижени витални индикатори, оказахме му някаква първа помощ, мобилизирахме го и тръгнахме да го смъкваме допустимо най-бързо до медицински пункт. Теренът е сложен, беше извънредно носене на ръце. При съществуване на хеликоптер това нещо можеше да стане доста по-бързо. Хеликоптерът несъмнено щеше да иде за един час, да го вземе и да се върне “, означи шефът на Планинската избавителна работа Емил Нешев. 

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР