Тежка катастрофа почерни Венеция във вторник вечерта. Най-малко 21 души,

...
Тежка катастрофа почерни Венеция във вторник вечерта. Най-малко 21 души,
Коментари Харесай

Трагедия във Венеция: Най-малко 21 загинали, включително две деца, пълен автобус падна от мост

Тежка злополука почерни Венеция във вторник вечерта. Най-малко 21 души, в това число две деца, починаха, откакто рейс падна от мост във Венеция в Северна Италия, заяви кметът на града Луиджи Бруняро, представен от италианския ежедневник La Repubblica. Червеният спешен проект беше задействан и на мястото на случая се намесиха над 100 пожарникари. 

Според румънската медия Digi24 към среднощ българско време на място е дошъл и българският консул във Венеция, който също би трябвало да събере информация за сътрудниците си от други страни.

" Фокус " напомня, че в средата на октомври предходната година Министерският съвет одобри решение за назначението на Пиер Джовани Козмо за почетен консул на България в Италия със седалище в Венеция и консулски окръг, обхващащ територията на област Венето (бел. ред.).

Властите приказват за покруса с огромни размери. Множество ранени към този момент са евакуирани от мястото на случая и превозени до лечебни заведения в Местре, Падуа, Тревизо, Мирано и Доло, оповестява италианската преса. 

" Трагедия сполетя нашата общественост довечера с доста жертви измежду присъстващите в рейса, паднал от мост покрай Местре “, разгласи кметът и в платформа X, описвайки " апокалиптична сцена ". 

Според пожарната работа на Венеция рейсът се е " запалил ", откакто е паднал от мост над железопътната линия сред Местре и Маргера, два града, които са част от Венеция. Италианският министър председател Джорджа Мелони незабавно изрази дълбоките си съболезнования. " В контакт съм с кмета Луиджи Бруняро и министъра на превоза Матео Салвини, с цел да проследявам новините за тази покруса ", написа тя в известие на платформата X. 

Онлайн изданието на изданието ilgazzettino.it написа, че рейсът е принадлежал на компанията La Linea, която обслужва направления във Венеция и Киоджа, както и междуградски направления в провинция Венеция.

Автобусът не се е движил по постоянен маршрут, а е бил транспортно средство, наето за посетители от къмпинг в Маргера. Той е на компанията " La Linea ", която нормално обезпечава връзката сред къмпинга и Венеция, оповестява tg24.sky.it, съгласно News.ro.

" Това е покруса с големи размери: краткотрайният баланс приказва за минимум 21 жертви и повече от 20 души, приети в болница в лечебни заведения във Венето, доста от които в доста тежко положение. За страдание в случая са взели участие и няколко малолетни ", сподели губернаторът на област Венето Лука Зая.

Той посочи още, че жертвите са от разнообразни националности, а освен италианци. Според tgcom24 на борда на рейса е имало група туристи от Източна Европа, които са се прибирали в Маргера, откакто са били във Венеция. Операциите по изваждане и идентифициране на телата към момента не престават.

Сред 21 починали са минимум две деца, както и водачът на рейса.

Няколко души се събраха на входа на къмпинга, където бяха отседнали туристите, с цел да получат информация, която да разреши идентифицирането на жертвите, оповестява Corriere del Veneto.

На място дойде и българският консул във Венеция, който също би трябвало да събере информация за сътрудниците си от други страни, написа Digi24.

Префектурата на Венеция неотложно изпрати сигнал до всички консулски служби, като се има поради, че множеството от жертвите евентуално са непознати жители. Зад кормилото на рейса е бил водач на транспортна компания " Мартини " с италианска народност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР