Тежка катастрофа е възникнала около полунощ на бул. Цар Борис

...
Тежка катастрофа е възникнала около полунощ на бул. Цар Борис
Коментари Харесай

Тежка катастрофа в Пловдив: Младеж с 15 дни стаж зад волана не спря на знак стоп

Тежка злополука е зародила към среднощ на бул. " Цар Борис Трети " в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града.

Според първичната информация на кръстовището с ул. " Граф Игнатиев " лек автомобил не е спрял на знак " стоп " и се е сблъскал с друга кола.

Първото транспортно средство е било ръководено 18-годишен юноша с 15-дневен стаж зад кормилото. Той е превозен в болница със сериозна контузия в региона на главата. Няма да му се правят интервенции, оставено е за наблюдаване няколко дни от експертите. 

В сериозно положение е негов сателит на същата възраст, лекарите се борят за живота му.

Медицинска помощ е оказана на 17-годишно момиче и 22-годишен юноша, пътували във втория автомобил с 23-годишен лидер.

Пробите за приложимост на алкохол и опиати на двамата водачи са негативни.

Местопроизшествието е непокътнато, осъществен е оглед. Работата по случая продължава.

Петима души са починали, а 40 са ранените при 26 тежки произшествия през последното денонощие в страната, оповестиха на уеб страницата си от Министерство на вътрешните работи. От началото на месеца са станали 462 пътнотранспортни катастрофи с 39 починали и 579 потърпевши. От началото на годината са починали 434 души, а 7391 са ранените при 5653 произшествия.

Данните на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че спрямо действителните данни за починалите - 412 души през същия интервал на 2022 година се регистрират с 22-ма повече починали по пътищата през 2023 година В София са станали две тежки и 29 леки пътнотранспортни катастрофи. Двама души са ранени.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР