Тежък мокър сняг е потрошил клони и цели дървета в

...
Тежък мокър сняг е потрошил клони и цели дървета в
Коментари Харесай

Снегокалипсис в Шуменско! Снегът троши наред, пътищата са блокирани СНИМКИ

Тежък влажен сняг е потрошил клони и цели дървета в региона на Природен парк "Шуменско плато " към Шумен, наранени са пътни сектори, а общината затвори за коли известното трасе от парка Кьошковете към Стария град поради дървета, препречили пътя.

"Затворен е пътят от парк „ Кьошковете “ (от ресторант „ Боровец “) до разклона на Стария град заради многото нападали клони на пътното платно.

На места има прекършени и цели дървета.



В момента служащи от общинското дружество „ Паркове и обредна активност “ и Автомагистрала „ Черно море “ разчистват пътя, само че той ще остане затворен до на следващия ден поради предстоящите дъждове и през нощта. " - изясни пресаташето на Община Шумен Роза Енчева.



Полицейските патрули от двете страни на сектора не стопираха обаче шуменци да се порадват на първия за сезона сняг и върволици от коли се образуваха по двата различни пътя през шосето за Новосел и това за мемориалния комплекс "Създатели на българската страна ". Нападали напреко на пътя дървета имаше и по панорамния път сред комплекса и Стария град.



От общинската администрация оповестяват, че ще осведомят в допълнение жителите по кое време пътят ще бъде отворен за придвижване на МПС.

Оттам предизвестяват също, че и придвижването от Стария град до паметника „ Създатели на българската страна “ е затруднено и приканват водачите да бъдат деликатни в тази част от платото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР