Технологията за видеоповторенията в българския футбол (VAR) е допуснала седем

...
Технологията за видеоповторенията в българския футбол (VAR) е допуснала седем
Коментари Харесай

Системата за видеоповторенията в българския футбол е допуснала седем грешки за сезона

Технологията за видеоповторенията в българския футбол (VAR) е позволила седем неточности при 55 намеси дотук през сезона. Те са пристигнали в общо 94 мача, съобщи ръководителят на плана по въвеждането на системата Петър Петров.

Той регистрира напредъка и прикани за по-снизходително отношение от обществеността.

" Борим се за правдивост. Показваме с тази система, че съумяваме. Четиридесет години в съдийството имаше скандални неточности. Стараем се. Ще има неточности, само че дано да работим, планът е нов. Сравняваме с европейското състезание, само че там съдиите са от елитната група. Ние имаме един (Георги) Кабаков, който е в първа група, дори не е " хайлайф ", а надолу имаме млади съдии. Бъдете малко по-снизходителни ", сподели Петров.

Той съобщи, че технологията работи безупречно при преглеждането на засади. По думите му при засадите няма никакъв субективизъм, защото се разчита на математически модел.

 Системата за видеоповторенията в българския футбол е позволила седем неточности за сезона

За точното присъждане на засадите обаче било основно вярното разположение на очертанията на всеки терен, защото това може да докара до отклонения при математическия модел.

Ръководителят на плана предизвести, че през зимата е доста значимо терените да са доста добре почистени от снега, с цел да работи софтуерът. Отговорниците за VAR в България признаха, че на някои игрища са правени взаимни отстъпки, с цел да може да се употребява технологията.

" Има какво да работим във връзка с дузпите и при рекомендацията за обзор за проявление на червен картон. Имаме и изтъкване на дузпа, при която нарушаването е отвън наказателното поле и след интервенция на VAR се удостоверява. Препоръчани са 25 прегледа за наказателни удари. Това са 25 скандални неточности, които VAR е съумял да поправя. Също по този начин и 10 за ревизиране за пряк червен картон. Седем намеси, в които VAR не се е намесил или не е взел вярното решение, не са малко ", добави Петров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР