Технологията на Adobe променя за секунди изображението на лицето(снимка: Adobe) Система

...
Технологията на Adobe променя за секунди изображението на лицето(снимка: Adobe)
Система
Коментари Харесай

AI автоматизира видео редакциите кадър по кадър


Технологията на Adobe трансформира за секунди изображението на лицето
(снимка: Adobe)

Система с неестествен разсъдък може да редактира видео кадър по кадър до постигането на напълно нова визия на обектите в записа. Проектът е наименуван „ Морфей ” и е дело на Adobe.

Въз основа на невронните филтри, които Adobe показа предходната година, новата система е в положение да автоматизира видеоредактирането кадър по кадър по метод, който дава изумителни резултати, отбелязва.

В проява, която компанията сподели, един от нейните чиновници промени видеозапис на самия себе си, където той е сниман с неутрално изражение от самото начало, само че след редакцията видеото демонстрира човек, ухилен от самото начало. Редакцията се случва за броени секунди, а по-голямата част от тежката работа се пада на „ Sensei AI ” на Adobe.
още по тематиката
„ Проектът „ Морфей ” е метод, по който изследваме перспективни технологии от нашите лаборатории и инженерни екипи. Тези хрумвания за доказателство на концепцията и не постоянно са предопределени за включване в продуктите ”, разясни представител на компанията.

„ Ние осъзнаваме, че би трябвало да балансираме нововъведенията с нашата отговорност, с цел да подсигуряваме, че технологията се употребява за положителното на клиентите и обществото. Разработването на нашия AI се управлява от правилата на отчетност, отговорност и бистрота ”, допълниха от компанията.

Коментарът пристигна в отговор на запитванията по отношение на етиката в сходни видео намеси. Новата функционалност е забележителна, само че носи със себе си капацитет за обилни злоупотреби.

Като допълнение по тематиката компанията уточни работата си по Инициативата за достоверност на наличието. За първи път оповестена през 2019 г, тя е ориентирана към създаване на система за маркиране на метаданни, с цел да ограничи броя на променените изображения и видеоклипове, които циркулират онлайн.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР