Технологията на Adobe имала непоправими проблеми в сигурносттаFlash технологията има

...
Технологията на Adobe имала непоправими проблеми в сигурносттаFlash технологията има
Коментари Харесай

Щатски сенатор призова за спешна раздяла с Flash

Технологията на Adobe имала непоправими проблеми в сигурността

Flash технологията има непоправими проблеми със сигурността и час по-скоро държавните уеб сайтове би трябвало да се освободят от нея, счита сенаторът Рон Уидън

Рон Уидън, сенатор от щата Орегон, разгласява отворено писмо, в което прикани държавните структури на Съединени американски щати по най-бързия метод да се откажат от потребление на технологията Adobe Flash в своите уеб сайтове.

Самата Adobe разгласи, че ще приключи техническата поддръжка на Flash към края на 2020 година В писмото си Рон Уидън упорства държавните уеб сайтове да отстранят всички Flash детайли до 1 август 2019 година, с цел да избегнат повтаряне на обстановката с Windows XP.
още по тематиката
Както е известно, Microsoft публично приключи поддръжката на Windows XP през 2014 година, или 13 години след стартиране на операционната система. Но Windows XP се оказа толкоз известна и толкоз надълбоко интегрирана в огромните корпорации и държавните уеб сайтове на Съединени американски щати, че някои от тях и до момента я употребяват, плащайки на Microsoft немалки суми за техническа поддръжка.

„ Федералното държавно управление прекомерно постоянно не съумява в период да се избави от остарелия програмен продукт ”, споделя Уидън в отвореното си писмо. По неговите думи, Flash има съществени проблеми със сигурността, които не подлежат на корекция.

Сенаторът е на мнение, че точно заради тези проблеми, държавните структури би трябвало да се откажат изцяло от Flash, още преди дефинитивно да е изминал срокът на техническа поддръжка от страна на разработчика Adobe.

Рон Уидън предлага пускане на пилотна стратегия, в границите на която до 1 март 2019 година да бъдат отчасти сменени решенията на база Flash с по-сигурни аналози, а до 1 август 2019 година флаш технологията да бъде изцяло отстранена от всички държавни компютри.

По данни на W3Techs, сега не по-малко от 5% от всички уеб уеб сайтове в света към момента употребяват Flash под една или друга форма. Очаква се към 2020 година процентът на потребителите на тази технология да намалее до равнището на статистическата неточност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР