Технологията, която обединява виртуалния и физическия свят, може да се

...
Технологията, която обединява виртуалния и физическия свят, може да се
Коментари Харесай

Кога смесената реалност ще стане достъпна за потребителите?

Технологията, която сплотява виртуалния и физическия свят, може да се трансформира в действителност за потребителите след няколко години. Това съобщи софтуерният колос Meta Platforms пред рекламни организации, представяйки повече елементи за визията си за основаването на метавселената.

Технологията за смесена действителност (MR) може да разреши на човек, носещ подобаващото устройство, да употребява обект от действителния свят, с цел да провокира реакция във виртуалния, като да вземем за пример да удари воин от видео игра с същинска бейзболна бухалка.

Това е един от трите вида технологии за разширена действителност, които постоянно биват свързвани с метавселената. Разширената действителност към този момент е реалност при мобилни игри като Pokemon Go, само че при тях играчите не могат да влияят на виртуалния свят с физически обект. Очилата за виртуална действителност, като Oculus на Meta, потапят потребителите в изцяло виртуален свят, където те могат да взаимодействат с околната среда.

Коментарите на Meta пристигнаха по време на диалог с рекламни организации в Zoom, който е трябвало да помогне на рекламодателите да схванат по-добре какво в действителност съставлява метавселената, споделя пред Ройтерс началник на организация, участвал на диалога.

Оценката, че смесената действителност ще може да се употребява пълноценно от потребителите едвам след няколко години дава спомагателна информация за времевите периоди за построяването на метавселената. Според Meta построяването на мрежа от виртуални светове, които да са налични от разнообразни устройства, може да отнеме десетилетие.

Вече съществуват няколко устройства за смесена действителност, само че те към момента не са ориентирани към елементарните консуматори. HoloLens 2 на Microsoft, който беше показан през 2019 година, се продава на дребно за 3500 $ и е предопределен за потребление на работното място.

На годишната си конференция Connect през октомври Meta разгласи Project Cambria – очила за VR, които ще включва благоприятни условия за смесена действителност и следене на лицето и очите. Очаква се новото устройство да бъде пуснато на пазара тази година,

Междувременно Meta продължи да поучава рекламодателите да опитват с реклами с разширена действителност, като филтри за фотоси и видео, които наслагват цифрови изображения върху действителния свят, изясни мениджърът от рекламна организация, представен от Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР