Технология за лицево разпознаване, продавана от компанията „Амазон“ на програмисти,

...
Технология за лицево разпознаване, продавана от компанията „Амазон“ на програмисти,
Коментари Харесай

Гаф! Технология за лицево разпознаване обърка 28 американски конгресмени с престъпници

Технология за лицево различаване, продавана от компанията „ Амазон “ на програмисти, неправилно е идентифицирала 28 членове на американския Конгрес като хора, обвинени от полицията, съобщи Американският съюз за цивилен свободи (АСГС), който е открил това при своя инспекция.

" Амазон " сподели в отговор, че не е съгласна с настройките на своята технология за лицево различаване при инспекцията. Въпреки това заключенията акцентират рисковете, които може да заплашват хората, в случай че полицията употребява технологията по избрани способи за залавяне на нарушители.

От май АСГС и други организации за цивилен права упорстват " Амазон " да спре да продава на държавни управления достъп до могъщия програмен продукт за различаване на облици Организациите акцентираха потреблението на технологията от правоприлагащите органи в американските щати Орегън и Флорида и предизвестиха, че тя може да се използва незаслужено против имигранти и хора, които не са с бял цвят на кожата.

Тяхната интензивност провокира публични диспути. Президентът на компанията " Майкрософт ", която е съперник на " Амазон ", прикани по-рано този месец Конгреса да изследва вероятни регулации.

Трима демократи, разпознати при инспекцията на АСГС - Едуард Марки, Луис Гутиерес и Марк Десолние, изпратиха писмо до основния изпълнителен шеф на " Амазон " Джеф Безос, в което показаха паника и желаеха информация за точността на технологията и използването й от правоприлагащите органи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР